Føler seg i knallform før ligapremieren

Trent Alexander-Arnold spilte 90 minutter i generalprøven mot Atheltic Bilbao. Derfor blir han ikke involvert mot Osasuna i kveld.

9. aug 2021 kl 11.28Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold måtte følge EM fra TV-skjermen på grunn av en lårskade han pådro seg i juni, men scouseren spilte hele treningskampen mot Athletic Bilbao søndag ettermiddag. Det betyr at han ikke blir involvert mot Osasuna i kveld, og dermed har spilt sin siste treningskamp før ligaåpningen mot Norwich. 

Alexander-Arnold sier seg fornøyd med preseason, og ser nå frem til å møte Norwich på Carrow Road lørdag ettermiddag.

Liverpoolfc.com spurte høyrebacken om det var godt å få gjennomført 90 minutter i generalprøven.

– Definitivt, lød svaret.

– Opplegget i treningskampene har vært perfekt for meg. Vi har bygget oss opp til dette. Vi startet med å spille 30 minutter, så 45, et par ganger 60 minutter, og så 90 minutter i denne kampen.

– Dette har vært godt planlagt, og nå får jeg et par dager med restitusjon før vi møter Norwich i helgen. 

Liverpools nummer 66 føler seg helt skadefri og i knallform før ligastarten. 

– Jeg startet preseason godt. Jeg har jobbet hardt på trening, fikk grønt lys av den medisinske staben tidlig i preseason, og har kunnet stå på videre. Jeg har kommet i form, og nå fikk jeg 90 minutter på banen. 

Godt å ha fansen tilbake på tribunene

Scouseren forteller at han har lengtet etter å spille foran et tilnærmet fullsatt Anfield igjen. 

– Forrige sesong var det veldig stille her, så det var spesielt for oss å ha fansen tilbake. Vi har alle gledet oss til dette øyeblikket.

Alexander-Arnold mener at Liverpool spilte en veldig god førsteomgang mot Athletic Bilbao.

– Vi lot dem ikke få fred, og vi ga dem ikke mange sjanser. Vi vant tilbake ballen høyt i banen, noe som vi ønsket å gjøre. I andre omgang ble vi som forventet litt slitne, og vi ga dem ballen tilbake alt for enkelt. Men totalt sett var det en god prestasjon. Vi fikk det utbyttet vi ønsket oss. 

Spår en stor fremtid for Owen Beck

Malurten i begeret var selvsagt skaden til back-kollega Andy Robertson. 

– Du vet det er ganske ille når Robbo må gå av banen. Det er ikke noe han normalt gjør, så det var trist å se. Men jeg er sikker på at han vil komme tilbake så fort som han kan.

Det var unge Owen Beck som erstattet Robbo på venstrebacken, og spilte andre omgang for de røde.

– Han spilte bra. Han har vist gode takter gjennom hele preseason, og har imponert mange av oss med sitt spill. Han vokser fortsatt, og blir stadig mer moden i sitt spill. Det er mye han må lære, men alt tyder på at han blir en stor spiller. Han har selvsagt Robbo og Kostas foran seg i køen. Forhåpentligvis klarer han å lære av dem. Mot Athletic fikk han muligheten til å vise seg frem, og tok vare på den.