– Vi er ikke lenger fornøyde med topp fire eller å gå langt i Europa

Scouseren har fått smaken av sølvtøy, og ønsker enda mer de neste årene.

1. aug 2021 kl 08.55Jens Hapnes Rege

Trent Alexander-Arnold har forlenget kontrakten sin med Liverpool, og er nå bundet til klubben han elsker mest til 2025. 

Så langt i Liverpool-karrieren har 22-åringen vunnet Champions League, Supercupen, VM for klubblag og Premier League. Han har på ingen måte blitt mett av mesterfølelsen. 

Vil vinne

– Vi ønsker trofeer. Vi er ikke lenger fornøyde med topp fire eller å gjøre det bra i Europa. Vi vil være i tittelracet, i Champions League-finalen og i finalen i de hjemlige cupene. Denne sesongen håper vi å kjempe på alle fronter, sa 22-åringen etter å ha forlenget med klubben. 

Selv om forrige sesong ble avsluttet positivt da laget på uventet vis klarte å ro i land kvalifisering til Champions League, var ikke laget fornøyde. 

– I de to sesongene før forrige sesong hadde vi trofeer på slutten og vi var på toppen av verden. Nå er vi tilbake på jorda. Det føltes litt som en prestasjon å klare topp fire med alle de humpene i veien, men vi var fortsatt skuffet over å ikke vinne noe. 

Han mener Liverpool var laget som led det største tapet uten sine supportere på Anfield.

– De gjør en stor forskjell. Vi ble nok mest påvirket av å ikke ha fansen der, det så vi på hjemmestatistikken også. Det var en tøff sesong på hjemmebane, og det handlet bare om å komme seg over linjen til slutt. 

ØNSKER MER: Trent vil ha flere trofeer i skapet.

ØNSKER MER: Trent vil ha flere trofeer i skapet.

Krigerånd

Klopps menn måtte kjempe for å klare topp fire, og det bygget karakter i stallen. 

– Vi startet bra, toppet ligaen i julen, og så møtte vi veggen i januar. Vi fant fotfeste til slutt og viste krigerånden vi har i laget. 

Scouseren bryr seg ikke lenger om personlige mål, så lenge han får hendene i sølvtøy når sesongen avsluttes. 

– Jeg har ikke satt noen personlige mål, jeg ønsker bare å vinne trofeer. Det er viktig å få mål og målgivende, men det viktigste er de tre poengene. Så lenge jeg har sølvtøy i hendene på slutten av sesongen bryr jeg meg ikke. 

Etter å ha blitt en av klubbens best betalte spillere ønsker han nå å bli en større lederskikkelse i stallen. 

– Jeg ønsker å etablere meg som en fast brikke i laget og en som alltid starter - det har jeg klart nå. Nå handler det om å vinne ting og å være en større leder på og utenfor banen.