Hva skjedde med Ben Woodburn?

Ble tidenes yngste spiller som scoret for Liverpool i 2016, men har ikke hatt den ønskede utviklingen etter det. Hva skjedde?

Ben Woodburn var så vidt fylt 17 år før han for første gang markerte seg for Liverpools førstelag. 

Klopps menn ledet 1-0 etter 67 minutters spill mot Leeds United i ligacupens femte runde, da tyskeren valgte å sende innpå en veldig ung gutt. Det var bare en måned siden Woodburn hadde feiret 17-årsdagen sin.

Under et kvarter senere hadde 17-åringen skrevet seg inn i klubbens historiebøker. 

Historisk øyeblikk

Divock Origi driblet seg inn i Leeds straffefelt, og sendte ballen på tvers av feltet mot Gini Wijnaldum. Nederlenderen fikk ballen bak seg, men med ryggen mot mål klarte han å sende den videre til unge Woodburn. 

Ballen ankom waliseren på spretten, og han dundret ballen opp i nettaket bak Leeds målvakt, bare 17 år og 45 dager gammel. Unggutten feiret ekstatisk sammen med blant andre lagkameraten på akademiet Trent Alexander-Arnold.

Woodburn overtok rekorden Michael Owen hadde hatt i nesten 20 år, og ble kastet inn i søkelyset etter scoringen. Det har ikke gått som planlagt etter den kampen. 

I EKSTASE: Woodburn feirer å ha blitt tidenes yngste målscorer i rødt.

I EKSTASE: Woodburn feirer å ha blitt tidenes yngste målscorer i rødt.

Begrensede muligheter

Etter debuten mot Leeds United ble det mer sparsommelig med muligheter for Woodburn. 

17-åringen debuterte i Premier League mot Sunderland i november 2016, som den nest yngste spilleren noensinne den gang. Han fikk også en start mot Stoke City på det øverste nivået, fortsatt bare 17 år gammel. 

Mens akademikamerat Trent Alexander-Arnold tok muligheten da Nathaniel Clyne ble skadet i starten av 2017/18-sesongen, fikk Woodburn bare 50 minutter i løpet av den sesongen. 

Han fikk faktisk flere minutter for landslaget Wales enn klubblaget den sesongen, og leverte også et nytt minneverdig øyeblikk.

18-åringen ble byttet inn etter 69 minutter i VM-kvalifiseringen mot Østerrike til sin landslagsdebut, på stillingen 0-0, og brukte bare fem minutter på å markere seg.

Nasjonalsangen runget utover Cardiff City Stadium, og da den nådde sitt klimaks tok Woodburn ned ballen utenfor 16-meteren, tok ett steg innover i banen og dundret til - omtrent stillestående. Ballen seilet i nettmaskene bak Østerrikes målvakt. 

Etter utrolige debuter for klubb- og landslag så han seg nødt til å dra på utlån for å vise sin verdi i 2018/19-sesongen. 

Skuffende låneopphold

Den daværende 18-åringen valgte å prøve seg i Sheffield United på det nest øverste nivået i 2018/19-sesongen, og det startet bra for waliseren. 

Han fikk flere innhopp i sesonginnledningen, og fikk skryt fra Chris Wilder flere ganger, men mistet plassen i stallen og fikk bare ti minutter på banen de siste tre månedene i Blades. Chris Wilder hadde satt sitt mannskap, som skulle vise seg å ta seg helt til Premier League. 

Liverpool valgte å tilbakekalle Woodburn, og han tilbrakte resten av sesongen på Liverpools reservelag.

Den neste sesongen valgte han å ta enda et steg ned til Oxford United på det tredje øverste nivået. Det skulle bli et opphold preget av uhell. 

FÅ MULIGHETER: Woodburn fikk ikke mye spilletid for Sheffield United.

FÅ MULIGHETER: Woodburn fikk ikke mye spilletid for Sheffield United.

Skadeforfulgt

Det startet bra for Woodburn i Oxford United, og han var sentral da han startet elleve av lagets tolv første kamper, før han brakk foten i en kamp mot Accrington Stanley. 

Skaden holdt ham ute i elleve uker, og da han var på vei tilbake klarte han på utrolig vis å pådra seg en tilsvarende skade i den andre foten. 

Det ble funnet ut at waliseren hadde et uvanlig løpesett, som gjorde at belastningen på utsiden av foten var uvanlig stor. 20-åringen har nå fått spesiallagde såler for å fikse problemet. 

UHELL: Woodburn brakk begge beina.

UHELL: Woodburn brakk begge beina.

Waliseren var tilbake i Oxford Uniteds lag da de møtte Portsmouth til playoff i juli grunnet korona-avbrekket, og fikk markert seg med å sette et viktig straffespark som hjalp laget til finale, som de til slutt gikk tapende ut av. 

Forrige sesong skulle Woodburn forsøke å få tilbake selvtilliten sammen med tidligere U23-trener Neil Critchley i Blackpool, men slik gikk det ikke. 

21-åringen fikk bare 384 minutter for laget fra vestkysten, og skal ha slitt med varige men etter å ha blitt smittet av korona-viruset. 

Bare 21

Fortsatt bare 21 år gammel har Woodburn hele karrieren foran seg, og han har mye tapt tid å ta igjen for. 

Waliseren er med førstelaget på treningsleir i Østerrike, men har til gode å få vise seg frem i noen av treningskampene. 

Allerede som unggutt viste 21-åringen at det bor mye fotball i ham. La oss håpe han kvitter seg med skadeproblemene og får ut det store talentet.