Pep Lijnders: «Jeg ser en leder og en fremtidig kaptein»

Den dagen Jordan Henderson lar kapteinsbindet vandre videre, vet Pepijn Lijnders hvem som kan overta det.

28. jul 2021 kl 21.32Øystein Tronstad

Siden Trent Alexander-Arnold debuterte for Liverpool i oktober 2016 har han ikke sett seg tilbake. Nå ser trenerne og supporterne en gutt som har blitt voksen.

«Jeg er så stolt av Trent. Han var dette naturlige talentet da han bare var 15 år gammel. Han hadde alle trekke jeg elsket: en vinnermentalitet, lidenskapen for å bli bedre men følelsene tok noen ganger kontroll over han, i stedet for at han tok kontroll over følelsene. Han trente med så mye kraft og konkurranse», skriver Pepijn «Pep» Lijnders i et av sine dagbokutdrag fra treningsleiren.

I Shanklys ånd

22-åringen har gjort tydelig inntrykk på Lijnders, som utnevnte unggutten til kaptein da han nederlenderen trente klubbens U16- og U18-lag. 

Han trekker inn en av Liverpools største trenere for å beskrive Trent.

«Han har vokst, steg for steg, til den flotte fyren han er nå. Omgitt av en kjærlig familie, skapte han denne supre personligheten. Han har denne aggresjonen, på en positiv måte. Hvis noen representerer dette sitatet av Bill Shankly, så er det han: å spille fotball på høyeste nivå er ikke press, det er en belønning.»

En fremtidig kaptein

Høyrebacken mistet EM med skade og var helt knust over det, men bygger seg nå opp til en ny sesong. Han spilte samtlige 38 kamper da Liverpool vant seriegullet i 2019/20.

«Jeg kan fortsatt se den samme gnisten i øynene hans på hver trening, men jeg ser ikke en ung gutt mer; Jeg ser en leder, jeg ser en som kontrollerer følelsene sine, en fremtidig kaptein. En som leder med sitt eksempel.»

Lijnders er tydelig på verdien av at en gutt som er født i Liverpool nå spiller fast på førstelaget.

«De beste klubbene har en ting til felles, en klubb-mentaliteten. Kulturen sprer seg gjennom alle avdelingene. Det er stort at våre talenter, de virkelige, kan ta disse stegene sammen med laget.»