Trent tror at Liverpool vil kjempe om ligatittelen igjen

22-åringen viser til den sterke sesongavslutningen i fjor, en solid preseason og at lagets store leder er skadefri.

12. aug 2021 kl 17.19Øystein Tronstad

En 3.-plass i seg selv er ikke dårlig, men for mange supportere føltes det som en skuffelse etter at Liverpool ledet ligaen ved halvspilt sesong.

– Forrige sesong slet vi med å finne rytmen med tanke på en satt backfirer, men når vi gjorde det mot slutten av sesongen, kunne du virkelig se hva vi hadde jobbet med på trening, sier Trent Alexander-Arnold til Sky Sports.

– Du kunne se at vi alle kjente hverandre og forsto hvordan hver enkelt spiller.

Avsluttet meget sterkt

På de ti siste kampene gikk de røde ubeseiret, hold buret rent i halvparten og åtte av dem ble vunnet. Kan Jürgen Klopps menn fortsette den formen?

STOR STYRKE: Med kraftfulle Virgil van Dijk tilbake, er det lov å drømme for røde supportere.

STOR STYRKE: Med kraftfulle Virgil van Dijk tilbake, er det lov å drømme for røde supportere.

– Når det blir forandret hver uke på grunn av skader og at folk pådrar seg små smeller, da er det veldig vanskelig å finne rytmen og forståelsen av hverandre som en backfirer, og det er det vi har hatt behov for.

Med spillere tilbake fra skade, og en usedvanlig lang preseason hvor man har kunnet terpe grundig, er det lov å tro på at Liverpool vil utfordre denne sesongen.

Lederen tilbake

Av spillerne som har vært ute, er det få som har vært savnet som Virgil van Dijk. Selve limet og lederen. Trent tror at vi får se et helt nytt lag med VVD tilbake.

– Han er en naturlig leder, snakker når han føler for det, han er en dominant skikkelse som du føler nærværet av. Du merker det når han kommer inn i et rom. Når han snakker, da lytter du, det er akkurat det du vil ha fra en leder.

KAN KJEMPE OM GULL: Med skadefrie spillere og en grundig preseason, er Liverpool klare til å utfordre igjen.

KAN KJEMPE OM GULL: Med skadefrie spillere og en grundig preseason, er Liverpool klare til å utfordre igjen.

– Han er en type som mange av spillerne ser opp til, han er en utrolig atlet, en glimrende fotballspiller og en flott fyr. 

Hvor ender Liverpool?

Under Jürgen Klopp har Premier League-fasiten blitt 8., 4., 4., 2., Gull, 3. Har man først fått smaken av ligagull, er det vanskelig å glemme den følelsen.

Trent sier at spillerne går til hver kamp med en trygghet om at de kan vinne den.

– Vi vet at på banen, spiller for spiller, har vi en tropp som trolig kan slå hvem som helst om vi har dagen, så vi må sørge for at vi hver dag leverer vårt beste.

Ikke minst er det en klisjé, men mesterlag vinner også på dårlige dager.

– Vi vet at det vil komme tøffe kamper gjennom sesongen, hvor du ikke kan prestere perfekt, men vi må være tøffe og finne en måte å vinne.