Utradisjonell trening har gjort Trent til en bedre fotballspiller

Da Trent Alexander-Arnold ble vraket fra den engelske landslagstroppen og Liverpool tapte nesten hver helg, tok scouseren affære.

12. aug 2021 kl 11.23Einar Kvande

Som en del av sin sponsorkontrakt med Red Bull var Trent Alexander-Arnold forpliktet til å delta på et kurs i synstrening med Dr Daniel Laby, som har base i New York. Scouseren så dette som en mulighet til å få karrieren på rett kjøl igjen. 

Laby hadde tidligere jobbet mye sammen med baseballutøvere og racerbilførere, sportsgrener som krever raske reaksjoner. Han hadde aldri tidligere jobbet med en fotballspiller. 

Duoen snakket sammen via Zoom. Til å begynne med var det snakk om et par dager for uken.

Lagkameratene i Liverpool lurte fælt på hva høyrebacken drev med når han begynte å spille onlinespill som var designet for å forbedre hans årvåkenhet.

– Prinsippene i spillene er at du følger med på et objekt, men så skjer det ting som gjør at du blir distrahert. Da gjelder det å holde fokus på tross av distraksjonene, forklarer Alexander-Arnold til The Athletic.

– Etter hvert som du blir bedre, skal du følge med på flere objekt samtidig, og oppdage andre ting også, som baller som spretter opp, hvor du skal slå fast hvilken farge de har. 

Hadde lapp foran det ene øyet

Noen av testene krevde at Alexander-Arnold benyttet en lapp foran det ene øyet. Forsvarsspilleren jobbet også med andre oppgaver, der han benyttet et virtual reality-hodesett. 

Mange ting fløy rundt samtidig, og Alexander-Arnolds oppgave var å fokusere og holde tellingen på noe annet i hjørnet av skjermen. Målet var å reagere raskere og ta en avgjørelse ut fra egne observasjoner. 

Alexander-Arnold oppdaget raskt at han hadde stor fremgang, blant annet virket dette positivt på hans pasningsspill og han ble også bedre til å posisjonere seg på banen. Derfor tok han seg tid til å drive med dette hele fire kvelder i uka. 

– Du kan bare ta avgjørelser basert på det du har sett. Ser jeg bare halve banen, ser jeg bare halvparten av mulighetene. Ser jeg hele banen, kan jeg se alle mulighetene. Da kan jeg ta den riktige avgjørelsen til enhver tid. Dette verktøyet hjelper meg til å ta bedre avgjørelser, og det vil da i sin tur hjelpe meg til å bli en bedre spiller, sier høyrebacken.