– Dette er fantastiske nyheter

Jürgen Klopp er glad for å ha Virgil van Dijk med på laget helt frem til 2025.

13. aug 2021 kl 13.46Einar Kvande

Nyheten om Virgil van Dijks rykende ferske langtidskontrakt med Liverpool var et selvsagt tema under Jürgen Klopp sin pressekonferanse før ligaåpningen mot Norwich.

– Dette er fantastiske nyheter. Det fine med denne signeringen er at vi kjenner ham allerede. Vi har benyttet ham tidligere med stor suksess, og vi er veldig glade for at han liker seg her, sa Klopp om at nederlenderen har satt navnetrekket sitt på en fireårskontrakt.

– Det siste året har selvsagt vært vanskelig for ham, men nå er han i rute igjen. Han trener med laget og forbereder seg på det som forhåpentligvis blir en suksessfull fremtid i denne klubben.

– Dette er veldig gode nyheter. Tenk dere om vi måtte kjøpe denne gutten nå - takk Gud for at vi bare må gi ham en ny kontrakt!

Får han starte på Carrow Road?

Under treningskampene i sommer spilte Virgil van Dijk først 20 minutter i tapet for Hertha Berlin i Innsbruck den 29. juli, deretter var han involvert i kampene mot Bologna og Athletic Bilbao, og nå må Klopp bestemme seg for om han skal starte med nederlenderen i midtforsvaret mot Norwich i morgen.

– Han er Virgil. Virgil var ute i lang tid, og har nå trent med laget i tre og en halv uke, noe som er flott. Han har fått spilletid i flere treningskamper, og fått flere og flere minutter på banen. I den siste kampen er jeg ganske sikker på at han kunne ha spilt 90 minutter, men det ville vi ikke gjøre. Han er i god form, og han er en viktig spiller for oss. Vi er veldig glade for den situasjonen han befinner seg i nå.

Van Dijk ble i dag tatt ut i Nederlands tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Norge, Montenegro og Tyrkia. Kamper som skal spilles den første uken i september.