Pressekonferanse:– Folk tror ikke du gjør jobben din dersom du ikke kjøper spillere

Jürgen Klopp fikk spørsmål om Liverpools beskjedne aktivitet på transfermarkedet.

13. aug 2021 kl 10.58Einar Kvande

Du kan se pressekonferansen direkte på YouTube. Vi oppdaterer også de viktigste uttalelsene til Klopp direkte.

Om den nye kontrakten til Virgil van Dijk

– Gode nyheter. Vi er glade for at han er fornøyd her. Han er tilbake og trener med laget, og vil forhåpentligvis ha en stor fremtid her. Han hadde et vanskelig år sist sesong. Tenk dere om vi skulle ha kjøpt denne gutten nå. Takk Gud for at vi bare trenger å gi ham en ny kontrakt.

– Virgil var ute lenge. Jeg er ganske sikker på at han kunne ha spilt 90 minutter på søndag. Han er i god form, og han er en viktig spiller for oss. Jeg er veldig godt fornøyd med situasjonen.

Om å spille foran fans igjen

– Treningskampene er over. Vi spiller for poeng og for drømmene til våre supportere. Norwich-fansen vil være like desperate som våre fans etter å være tilbake. Vi må være klare for en skikkelig kamp.

– Vi har ventet like lenge som fansen på dette. Preseason er til for å finne ut av ting. Den var bra, men jeg er også sikker på at andre lag har hatt en bra sommer. Det viktigste er at vi er klare for spill. Intensiteten er helt annerledes nå som alvoret starter.

Om kampen om ligamesterskapet

– I fjor var avstanden opp til City stor. Året før var avstanden stor i vår favør. Vi får se. Chelsea skjuler ikke sine ambisjoner, ikke United og City heller. Vi ønsker hller ikke å gjøre det. Vi ønsker å kjempe om alt. Det blir en stor fight. Leicester, Arsenal og Spurs vil også ha et ord med i laget. Ligaen starter nå, og det er veldig spennende.

Om Henderson og Thiago og skadesituasjonen

– Hendo og Thiago startet preseason sent. Vi forbereder oss ikke bare på en kamp, men for en hel sesong. De har trent de siste par ukene. Robbo og Curtis er utligjengelige i helgen. Vi må ta noen avgjørelser.

Om liten aktivitet på transfermarkedet

– Folk tror alltid at om du ikke kjøper noen, så gjør du ikke jobben din. Det er ikke sant. Hvordan kan vi gjøre det? Hvordan kan laget se ut? Vi er alltid på utkikk. Det er situasjonen. Dersom du er en skikkelig Liverpool-supporter er du fornøyd med de siste ukene. Alisson, Trent, Fab, Virgil, de har alle signert nye kontrakter. Det er gode nyheter.

Om den sterke avslutningen på forrige sesong

– Vi har tatt med oss mye fra de ti siste kampene. Om jeg trodde vi ville klare det? Jeg tenkte ikke i det hele tatt. Vi spilte bare neste kamp, og forholdt oss til situasjonen. Vi visste det var i våre egne hender i de siste kampene, og vi klarte det. Tredjeplass var ikke så langt unna de andre plasseringene de siste årene.

Om Kaide Gordon

– Kaide Gordon gjorde en topp preseason, og han er bare 16 år gammel. Vi må vise at vi er en klubb som gir sjanser til disse guttene.

Om å erstatte Wijnaldum

– Han var den mest stabile spillere tilgjengelig. Jeg gjemmer ikke det gode forholdet jeg hadde til ham. Han er ikke her mer. Kan dere fortelle meg hvordan vi skulle ha erstattet ham? Foreslå hvilken midtbanespiller jeg skal signere, så skal jeg tenke på det...

– Skal han score flere mål enn Gini? Skal han være mer kreativ en Naby, Ox og Harvey?

– Vi må score flere mål fra midtbanen. Jeg har aldri sagt vi ikke kan forbedre oss. 

– Det handler om å ha en gruppe som er spennende å se spille, og som forholder seg til verdiene i klubben. Det har vi. Så la oss kjempe med alt vi har. Vi kan ikke bare hente inn spillere for å se hvordan det fungerer. Vi har en hel tropp for ett år.

– Vi kan ikke bruke penger vi ikke har. Slik er min forståelse av situasjonen.