Pressekonferanse:Jota kan kanskje ha en liten mulighet til å rekke helgens kamp, og Ox vil være tilbake mot Burnley

Jürgen Klopp med gode nyheter når det gjelder Diogo Jotas skade.

18. mai 2021 kl 14.06Einar Kvande

Om Alissons scoring mot West Bromwich

– I det øyeblikket var det ingen som tenkte på de to neste kampene. I fotball har du noen nedturer som påvirker deg, så dersom du får oppturer bør du la deg påvirke av dem også. Det gjør ikke jobben enklere, men det endrer innstillingen vår. Seieren holdt oss inne i topp fire-kampen, så det var et veldig spesielt øyeblikk.

– Jeg har aldri sett et mål om igjen så mange ganger som i garderoben etter kampen! Men vi er ikke i nærheten av å ha nådd målet vårt ennå, for vi er klar over de høye hindrene som står foran oss.

Om mulighetene for å kvalifisere seg for Champions League

– Det ville ha vært enormt, og vi ligger mye bedre ann enn vi fryktet for noen få uker siden. Vi har vunnet fem kamper, og er i posisjon igjen, og det ønsker vi å dra nytte av.

– For oss er det veldig, veldig viktig. Men jeg ønsker ikke å snakke om det akkurat nå. Vi spiller mot Burnley i neste kamp. Jeg liker ikke at vi snakker om det som vi har klart det allerede. Det er manglende respekt. Søndagen er finalen for oss, dersom vi får et godt resultat på Turf Moor.

Om å være manager som 73-åring slik som Roy Hodgson

– Ikke en sjanse. Det inngår ikke i mine planer i det heletatt. Forhåpentligvis er jeg i live og har helsen i behold da, men jeg kommer ikke til å være manager.

– Hodgson er en av de aller største innen vårt yrke. Jeg visste om ham lenge før jeg møtte ham, men da jeg møtte ham likte jeg ham enda bedre.

– Han har gjort en flott jobb i Premier League. Han har formet en gruppe som følger hans planer til punkt og prikke. Jeg kunne ikke hatt større respekt for hvor lenge han har holdt det gående, det han har oppnådd og hvordan han gjorde det.

– Kanskje søker han en ny utfordring? Det vil ikke overraske meg. Jeg kan ikke ha mer respekt for ham enn jeg har.

– Såvidt jeg vet vil ha få et fint farvel på Anfield på søndag, både før og etter kampen. Jeg håper vi ikke gjør det så fint for ham mens kampen pågår. Men han vil få ta et skikkelig farvel med Crystal Palace.

Om Mo Salahs reaksjon på Alissons mål

– Jeg er ikke sikker på hvorfor dere spør meg om det? Det høres ut som dere er overrasket. Jeg er ikke det. Jeg så det på ansiktet hans hvor målbevisst han var.

– Jeg vet hvor bundet Mo er til dette laget og denne klubben. Jeg trenger ikke en målfeiring for å se det. Han jobber sokkene av seg her. Han er i veldig god form. Det er til stor hjelp for oss, og forhåpentligvis vil han være det i de to siste kampene.

– Jeg har aldri vært i tvil om hvor høyt han elsker denne klubben og hvor godt han liker sine lagkamerater.

Om Trent Alexander-Arnolds corner mot WBA

– Det var en verdensklassecorner fra Trent, men det var ikke den første, og heller ikke den siste. Vi skal ikke ta dette for gitt. Verdensklasse-spillere leverer avgjørende dødballer under press. Det var hans corner som fikk det til å skje. Uten Trents gode form ville vi ha vært i en annen posisjon nå.

– Han har hatt en god sesong. Vi har hatt et 20 talls ulike midtstopperpar, noe som gjør ting vanskelig. Trent har fått en større rolle i organiseringen av forsvaret. Han har gått fra å være en ungt verdensklasse-talent til å bli en defensiv organisator. Han eri  god fomr, og jeg håper det fortsetter slik lenge.

Om Thiago

– Thiago er et godt eksempel. Han er en verdensklasse-spiller, men han kom hit midt i en pandemi. Han kom til et lag som ikke var stabilt. Nå er laget blitt mer stabilt, det er åpenbart. Men Thiago er ikke engang halvveis dit han kan komme ennå.

Om skader

– Milner vil trene i dag, så får vi se om han kan involveres i morgen.

– Når det gjelder Diogo Jota så har hevelsen gått ned, og det ser bedre ut enn etter den første scanen. Så han kan kanskje ha en liten mulighet til å rekke helgens kamp. Det er gode nyheter for Portugal og Diogo med tanke på EM. Vi får se hvor gode nyheter det er for oss.

– Alex Oxlade-Chamberlain er tilbake i trening med laget, så han vil være tilbake i troppen. Han var syk, men er tilbake nå.

– Naby Keita trener ikke med laget, så han er ikke tilbake ennå.