Kampkommentar Norwich - Liverpool:Solid rød borteseier på en lørdag da hjemmefansen igjen rådde grunnen

Jürgen Klopp fikk mange bra svar da 3-0 i Norwich ga en god start på ligasesongen.

Jürgen Klopp baserte sin startoppstilling på de utespillerne han hadde fått arbeide med gjennom hele pre-season. Brassene Fabinho og Firmino var på benken, mens Jordan Henderson og Thiago ikke var med i troppen.

Litt overraskende var det kanskje at Alex Oxlade-Chamberlain var med fra start etter en god siste kamp mot Osasuna. Det at både Ibrahima Konaté og Joe Gomez var på benken fremfor Neco Williams tydet kanskje på at Klopp også ser de to midtstopperne som mulige vikarer på backene.

På benken var også Harvey Elliott, etter en god pre-season, og unggutten vil nok snart få spilletid. Ikke minst i når cupkampene begynner, og mer enn de ti minuttene han fikk til stor jubel i bortesvingen i dag. Litt mer oppsiktsvekkende var det at Ben Woodburn fikk en plass blant innbytterne. Kanskje venter en plass i «cuptroppene» også for waliseren?

Angrep fra backene

Det ble en nokså rotete første halvtime, som var hektisk, ganske unøyaktig og ikke ulik slik det ofte er i sesongstarten. Norwich trillet en del ball, men hadde stor respekt og det var aldri direkte farlig foran Alisson.

Trent Alexander-Arnold hadde kommet stadig mer med i kampen og da hans lave og dype innlegg gikk via et mislykket forsøk på å få kontroll over ballen av Mo Salah til Diogo Jota, var det klart for det viktige åpningsmålet. Siden dreide mye av Liverpools angrepsspill seg fra høyrekanten med en meget god og aktiv Alexander-Arnold og en livsfarlig Salah.

Kostas Tsimikas vil ikke komme like høyt på spillerbørsen etter sin første ligakamp fra start for Liverpool, men fikk gjennom et par gode innlegg og et skudd vist at han også har kapasitet til å bidra offensivt.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD: Sterkt angrepsvåpen for de røde.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD: Sterkt angrepsvåpen for de røde.

«Nye» spillere med behov for å overbevise

Tsimikas var en av de som spilte som følge av skader eller mindre treningsgrunnlag og som fikk en sjanse en må si det ville være viktig å ta godt vare på. Nå får nok Kostas også spille de to neste kampene med Andy Robertson ute, og dette var vel mer et signal om at han kan gjøre en jobb enn at han vil gjøre noen umiddelbar trussel for plassen til Robbo.

Midtbanen var Milner, Keita og Oxlade-Chamberlain, og det kommer ikke til å bli noen gjenganger. James Milner har lite å bevise, men det kan en hevde at Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain har om de skal være aktuelle for en startplass den dagen Henderson og Thiago er tilbake.

Keita var bokstavelig talt mer sentral enn han ofte har vært og skulle utvilsomt være ballsentralen på midten. Han gjorde igjen en helt grei kamp, slik han har vært det stabilt under pre-season, men det henger litt i luften et spørsmål om det var nok. Vi kan knapt huske at han for eksempel var særlig involvert i noen farlige angrep.

For Oxlade-Chamberlain er vurderingen enda mer negativ. Han skulle være den meste offensive på midtbanen og støtte den sterke høyresiden fremover. Ox løp mye og ærlig, men sluttproduktet var nokså tynt. Det var litt fortellende at Klopp byttet ham ut etter en time, og på stillingen 1-0 lot han Milner og Keita være på banen.

Mer dødballkraft

To raske scoringer midtveis i 2. omgang gjorde dette komfortabelt for Liverpool. Den siste da Mohamed Salah banket inn 3-0 målet fra returrommet etter en corner.

Selv om Liverpool hadde hatt mange cornere, uten tellende resultat, virket de røde farligere på hjørnespark enn det virket under mesteparten av forrige sesong. Van Dijk og Matip ga mer tyngde, og det var påfallende at Klopp nå ofte plasserte tre spillere i returrommet. Oxlade-Chamberlain blåste en slik mulighet høyt over, men det kan nok hende at det blir en liten skål på managerens kontor til mandag over at det til slutt lyktes.

Med Trent Alexander-Arnold og hans høyrefot også i godt slag kan dette bli en sesong hvor offensive dødballer blir en gjennomgangsmelodi for Liverpool.

Gjorde nok - før Klopp spisser

På flere måter ble dette en litt klassisk bortekamp, for nå kan vi snakke om borte- og hjemmekamper igjen. Seks av de sju kampene i Premier League var vunnet av vertene, før Liverpool stilte opp til avspark i East Anglia.

Det tok litt tid før de med en liverbird fant rytmen, men de to scoringene midtveis i 2. omgang punkterte det hele og ga en meget solid 3-0 seier.

Jürgen Klopp vil være godt fornøyd med det. Alexander-Arnold og Salah var som nevnt flere ganger gode. Begge hans nr. 9, Jota og erstatter Firmino, scoret, mens Alisson også fikk viste seg fram med en feberredning som sikret «smultringen».

Det var svært godt å se Virgil van Dijk og Joel Matip tilbake, selv om de har hatt mer utfordrende kvelder. Da var det litt mer blandet kost fra «vikarene». Trolig får likevel flere av dem også spilletid til neste kamp mot Burnley, mens det fremste kavaleriet nok er ment å være på plass til møtet med Chelsea i påfølgende oppgjør.

På en dag som tilhørte hjemmefansen, kan Liverpools spillere og fans glede seg over en lang og hyggelig tur tilbake til Merseyside.

KJEMPEN TILBAKE: Et av sesongåpningens vakreste syn for røde fans - Virgil van Dijk tilbake i midtforsvaret.

KJEMPEN TILBAKE: Et av sesongåpningens vakreste syn for røde fans - Virgil van Dijk tilbake i midtforsvaret.