Ben Davies lånes ut: Bekreftet: Ben Davies lånes ut til Sheffield United

Liverpool FC bekrefter nok et utlån.

16. aug 2021 kl 20.31Jens Bessesen

Liverpool-midtstopper Ben Davies er klar for utlån. Fredag meldteSky Sports er 25-åringen nære ved å bli klar for Sheffield United. Klubben som rykket ned fra Premier League forrige sesong har jaktet Davies hele sommeren. Nå er avtalen bekreftet fra begge klubber etter at den medisinske sjekken ble gjennomført mandag.

Sheffield United skal ha ønsket å ha mulighet til å kjøpe midtstopperen når avtalen utløper, men Liverpool har sagt nei til det. I stedet må Championship-klubben betale en sum for selve låneoppholdet. Summen kan øke dersom laget rykker opp igjen.

Ifølge Neil Jones i Goal dreier det seg om en sum på 500.000 pund, med ytterligere 500.000 pund dersom laget rykker opp.

Endret planene

Jürgen Klopp skal i utgangspunktet ha ønsket å ha med seg Davies i stallen denne sesongen, men skal ha blitt så imponert av Rhys Williams i sesongoppkjøringen at han fant det forsvarlig å låne ut mannen som fremdeles ikke har spilt en offisiell kamp i helrødt.

Han ble kjøpt fra Preston for 2 millioner pund i januarvinduet, men klarte aldri spille seg inn på laget i vår.

Dermed står Davies fremdeles uten en Premier League-kamp på CVen. Nå må han vente enda et år før den drømmen eventuelt kan gå i oppfyllelse.

Liverpool har også lånt ut Leighton Clarkson til Blackburn mandag.

– Å spille fotball er det viktigste

Etter at overgangen er i boks har Davies snakket med Sheffield United sin offisielle nettside. Selv om overgangen til Liverpool kanskje ikke ble helt det han drømte om foreløpig, sier han at han aldri kunne takke nei da telefonen kom. 

– Det var en overgang jeg aldri kunne si nei til. Det var veldig spennende, sier han ifølge Liverpool Echo.

Han er imponert over hvordan klubben drives og sier man må se det med egne øyne for å tro det. 

– Så jeg har hatt seks fine måneder, men å spille fotball er det viktigste for enhver fotballspiller, sier han.

– Det er derfor jeg har sagt ja til å gå på utlån og forhåpentligvis få muligheten til å spille noen kamper igjen, sier Davies.