Nærmer seg Sheffield United - kan bli klar mandag

Ben Davies ser ut til å bli lånt ut fra Liverpool.

15. aug 2021 kl 18.38Jens Bessesen

Som ventet ser det ut til å gå mot et utlån for Ben Davies denne sesongen. Fredag meldte Sky Sports er 25-åringen nære ved å bli klar for Sheffield United. Klubben som rykket ned fra Premier League forrige sesong har jaktet Davies hele sommeren. Også Paul Gorst i Liverpool Echo melder om enighet.

Søndag bekrefter de troverdige journalistene Paul Joyce i The Times og Dominic King i Daily Mail opplysningene. James Pearce i The Athletic skriver at den medisinske sjekken blir gjennomført mandag, og at Liverpool vil kreve en sum for utlånet.

Sky melder at låneovergangen blir klar i starten av neste uke. Sheffield United skal ha ønsket å ha mulighet til å kjøpe midtstopperen når avtalen utløper, men Liverpool har sagt nei til det. I stedet må Championship-klubben betale en sum for selve låneoppholdet. Summen kan øke dersom laget rykker opp igjen.

Endret planene

Jürgen Klopp ønsket i utgangspunktet å ha med seg Davies i stallen denne sesongen, men skal ha blitt så imponert av Rhys Williams i sesongoppkjøringen at han fant det forsvarlig å låne ut mannen som fremdeles ikke har spilt en offisiell kamp i helrødt.

Han ble kjøpt fra Preston for 2 millioner pund i januarvinduet, men klarte aldri spille seg inn på laget i vår.

Dermed står Davies fremdeles uten en Premier League-kamp på CVen. Nå ser han ut til å bli nødt til å vente enda et år før den drømmen eventuelt kan gå i oppfyllelse.