Dette skriver avisene:«Klopp fikk alt han ønsket seg – pluss litt til»

Den engelske pressen lot seg imponere av Liverpools opptreden på Carrow Road lørdag. Dette kan man lese i avisene i dag.

Det ble en drømmestart på Liverpools 2021/22-sesong da Norwich City ble slått 3-0 på Carrow Road i gårsdagens kveldskamp. Dette skriver avisene om Klopps perfekte lørdag.

«Fokuset er på angrepet – ikke fjorårets forsvarstragedie»

«Det var mange potensielle historier her før en ball i det hele tatt hadde blitt sparket», skriver Karl Matchett fra the Independent. «Virgil van Dijk, tilbake i Liverpools oppstilling for første gang på ti måneder. Norwich tilbake til Premier League og så de to lagene som rykket opp med dem – Brentford og Watford – ta tre poeng hver. Og selvfølgelig, 27023 supportere tilbake på tribunen.»

«De mange mulige narrativene i denne kampen ble oppsummert av to ville forsøk halvveis gjennom første omgang; Mohamed Salah fyrte av en volley som gikk rett til siden for stolpen, før Cantwell forsøkte en lobb fra 30 meter.»

«Og så, plutselig, ble hjemmepublikummet stilnet: et innlegg fra Trent Alexander-Arnold, et ukontrollert touch fra Salah fant Diogo Jota, som skjøt mellom beina på Krul, som tilsynelatende forventet at ballen skulle gå en annen vei.»

ÅPNET BALLET: Diogo Jotas scoring i første omgang ble Liverpools første for sesongen.

ÅPNET BALLET: Diogo Jotas scoring i første omgang ble Liverpools første for sesongen.

«Den portugisiske spissen har vært i toppform foran mål de siste månedene og fortsatte å se ekstremt pigg ut her, ikke bare med målet men også med pasningsspillet og hans vilje til å løpe i bakrom. Jota fortsetter å levere en god søknad om å starte kamper.»

«Målscoreren var nok skuffet da han ble byttet ut etter en times spill, men dobbeltbyttet kom da Jürgen Klopp hadde sett hans lag være nest best i en rekke taklinger og så usikre ut ved kontringer. Roberto Firmino og Fabinho kom inn.»

«Man kan trygt si at Klopps bytter funket. Fire minutter senere kombinerte den originale front tre – den Champions League-vinnende troikaen – på en dødelig og marginalt heldig måte, da Firmino kunne sette ballen i mål etter en mer planlagt Salah-assist.»

«Salah scoret et glimrende tredje mål, driblet nesten gjennom hele forsvaret for å score igjen, og Harvey Elliott kom innpå for en sen fremvisning.»

«Liverpools sesong starter med angrepet i fokus igjen, etter fjorårets uendelige forsvarstragedie.»

«Klopp fikk alt han ønsket seg»

«Det vil ha vært et øyeblikk fredag kveld, på laghotellet, hvor Jürgen Klopp i det stille tenkte over hva som ville være en perfekt åpningsdag», skriver Dominic King i Daily Mail. «Først og fremst vil han ha ønsket tre poeng. Neste ville ha vært en komfortabel retur til ligafotball for Virgil van Dijk. Etter det vil han ha ønsket seg mål fra sine spisser og så, hvis mulig, et rent bur som ekstra pynt.»

«Som vi vet – fotball går sjeldent den veien man håper på, men denne kvelden i East Anglia fikk Liverpools manager alt han ønsket seg pluss litt til – som for eksempel utsøkt spill fra Trent Alexander-Arnold.»

FEM PÅ RAD: Salah scoret Liverpools tredje og ble med det historisk: han har scoret i åpningskampen fem år på rad.

FEM PÅ RAD: Salah scoret Liverpools tredje og ble med det historisk: han har scoret i åpningskampen fem år på rad.

«Etter at Manchester United viste sine intensjoner ved å slå Leeds og Chelsea elegant tok Crystal Palace fra hverandre, var mange klare til å overse Liverpools tittelmuligheter, men kanskje de nå tenker seg om igjen. Der deres rivaler har kastet penger fra seg de seneste ukene, har Klopp måttet slite med prat om at Liverpools valg om å være økonomisk forsvarlig vil koste ham dyrt. Dette synspunktet tar imidlertid ikke hensyn til talentet han allerede har til rådighet.»

«Denne troppen, når den er i form, er så god som alle i Europa og de spilte som om de hadde noe å bevise, nesten som om supporterne brakte dem tilbake til livet.»

«Liverpool hadde selvtilliten til å stå høyere i banen da van Dijks smarte bruk av ballen sikret at de alltid hadde muligheter.»

«I andre omgang gikk Liverpool gjennom alle girene, og ble bare bedre og bedre. Alexander-Arnold, med sin utsøkte pasningsfot, var alltid involvert. Van Dijk spilte på seg selvtillit med hvert minutt som gikk, hjulpet av Matip.»

«Salah smilte, Klopp smilte, alle i rødt smilte – og med god grunn. Liverpool har kommet ut fra startblokkene med kraft og mening. Norwich skal være glade de ikke møter motstand av denne kvaliteten hver uke.»

«Utstrålte kraft og entusiasme»

«Mohamed Salah glitret da et dominerende Liverpool feide over Norwich», skriver John Aizlewood i The Telegraph. «Høres det enkelt ut? Det var det. Liverpool begynte sin sesong med en overbevisende seier over nylig opprykkene Norwich City og de trengte så vidt å svette.»

«Liverpool dro nordover med tre mål og tre poeng etter en forestilling med nådeløs presisjon. Alissons mål var aldri i stor fare før det 87. minutt, lenge etter at poengene var tapt, da brasilianeren gjorde en spektakulær dobbeltredning fra Ben Gibson og Adam Idah.»

«Kampen ble vunnet høyere opp i banen. Liverpool var enestående på midtbanen der kampen ble vunnet, og de tre på topp var tilbake til sitt blendende beste, ingen mer enn Mo Salah, som assisterte to mål og scoret ett og med det ble den første Premier League-spilleren til å score i fem åpningsdager på rad.»

«Virgil van Dijks første kamp siden han ble taklet av Jordan Pickford i oktober i fjor føltes som en ny signering. Ved siden av ham ble Joel Matip foretrukket foran sommerens kjøp, Ibrahima Konate.

«Liverpool så uendelig mer balansert ut enn i de mørkere dagene forrige sesong. De utstrålte kraft og entusiasme. Diogo Jota, som ble foretrukket fremfor Roberto Firmino, drev Norwichs midtstoppere Gibson og Grant Hanley til vanvidd, mens Sadio Mané og Salahs bredde sørget for at Norwich sitt forsvar ble strukket til både høyre og venstre.»

KJEMPEN ER TILBAKE: Van Dijk var tilbake på banen for første gang siden 17. oktober 2020. Her feirer han Bobby Firminos mål – Liverpools andre for kvelden.

KJEMPEN ER TILBAKE: Van Dijk var tilbake på banen for første gang siden 17. oktober 2020. Her feirer han Bobby Firminos mål – Liverpools andre for kvelden.

«Det positive stoppet ikke der»

«På forhånd hadde denne kampen kjennetegnene til et potensielt bananskall, men Liverpool viste få tegn til å skli mot fiendene i gult», skriver Nick Ames i The Guardian. «I stedet kunne de nyte et så behagelig åpningsoppdrag som de kunne ønske seg, og det positive stoppet ikke der. Det lover godt at Mohamed Salah for femte år på rad ikke kastet bort tid på å komme i gang. Han registrerte også to målgivende, selv om en av dem var av det heldige slaget, men det er den kliniske avslutningen forbi Tim Krul som er beviset på at han er i fin form.»

«Liverpools forsvarslinje var forsterket i returen til van Dijk og Joel Matip. Det var Matips første kamp siden januar. Et skadefritt sentralforsvar kan gjøre en verden av forskjell når de håper å spise opp gapet Manchester City åpnet forrige sesong.»

GOD KAMP: Alexander-Arnold var én av flere Liverpool-spillere som viste svært gode takter på Carrow Road.

GOD KAMP: Alexander-Arnold var én av flere Liverpool-spillere som viste svært gode takter på Carrow Road.

«For to år siden møttes disse to på åpningsdagen og produserte et likt utfall. Liverpool vant da 4-1, på hjemmebane, men tar gjerne det samme igjen i år da det ledet til ligagull. Norwich sin skjebne var helt motsatt: de fullførte på sisteplass med 13 poeng, men deres manager Daniel Farke har sett nok til å tro at en slik skrekkhistorie ikke vil gjenta seg.»

«Liverpool har kulene klare»

«Jürgen Klopps lag fullførte forrige sesong med åtte seire og to uavgjort på sine ti siste kamper, og denne seieren antyder at de har båret med seg momentumet gjennom sommeren», skriver James Gheerbrant i The Times. «De har blitt tippet bak både Manchester City og Chelsea av de fleste, men dette var en påminner om de mange styrkene til dette laget: den kreative leveringen til Trent Alexander-Arnold, den monolittiske beskyttelsen fra Alisson og van Dijk, og den kliniske briljansen til Mohamed Salah, som noterte to målgivende, og et mål på åpningsdagen for femte gang på rad.»

«Tsimikas, stedfortreder for den skadde Andy Robertson, hadde en god kamp, og han hadde et hardt skudd som krevde en god regning fra Krul da Liverpool økte presset etter å ha brakt Roberto Firmino og Fabinho på banen.»

«Det var tid for Alisson å beskytte målet med en strålende refleksredning for å stanse et forsøk fra Gibson. Josh Sargent, den amerikanske spissen som debuterte for Norwich, sendte et vilt skudd utenfor. Norwich må forbedre seg, Liverpool har allerede kuler i revolveren.»