– Vi møtte et av de beste lagene i verden

Norwich-manageren var ikke veldig skuffet etter å ha tapt mot Liverpool i Premier League-åpningen.

15. aug 2021 kl 11.22Jens Bessesen

Norwich-manager Daniel Farke innrømmer at det var skuffende å tape sesongens første kamp, men han har likevel mye positivt å ta med seg fra oppgjøret mot Liverpool. Til slutt vant bortelaget 3-0 etter en stødig og imponerende kamp mot det nyopprykkede laget.

Sist Norwich var oppe, for to sesonger siden, endte de opp som en kasteball og havnet sist på tabellen. Nå er Farke mer optimist.

– Det høres kanskje latterlig ut, men etter denne kampen har jeg enda mer troen enn jeg hadde før. Vi hadde 14 avslutninger mot et verdensklasselag, så det var mye positivt. Vi møtte et av de beste lagene i verden, med klassespillere og en klassemanager, sier Farke ifølge Liverpool Echo.

Tøff oppkjøring

Før kampen var det kjent at Norwich sin sesongoppkjøring har vært langt fra ideell. I tillegg til å ha slitt med skader har det også vært koronautbrudd i troppen. For Liverpools del har det vært langt mer harmonisk.

– Liverpool hadde sine viktigste spillere tilgjengelig i oppkjøringen, som Salah, Mané, Matip og van Dijk. For oss har de siste ukene vært veldig vanskelig, sier Farke.

Mange spillere har ikke fått trent seg opp til kampform de siste ukene. 

– Vi hadde mye energi og trøkk og hang bra med i 65 minutter. Det første målet var uheldig. Flere ropte på et frispark til Pukki, og jeg tror ikke Salah prøvde å sende en målgivende til Jota, og jeg tror ikke han traff som han ønsket. Så det var den eneste forskjellen de første 65 minuttene. Så snart Liverpool scoret sit andre ble det vanskelig, sier han.

Fortjent

Farke mener det er vanskelig å henge med når Liverpools angrepsspillere er i form.

– Når de er i humør kan det bli en lang kveld, men vi holdt det gående, og på slutten var det vi som var nærmest scoring. Jeg sliter fortsatt med å forstå at vi ikke scoret. Vi fortjente et mål, sier Farke.

– Men det var en fortjent seier til Liverpool, som var effektive foran mål, sier han.