– Spillergruppa vår kan ikke sammenlignes med for to år siden

Suksesstrener Daniel Farke omtaler Liverpool som verdensklasse, men sier at mannskapet hans er bedre forberedt nå enn forrige gang de var i Premier League.

13. aug 2021 kl 19.09Øystein Tronstad

Norwich er tilbake i Premier League, etter en suveren Championship-sesong, og nok en gang åpner de mot Liverpool.

– Du kan argumentere for at det ikke er den enkleste starten, men jeg trenger ikke å forklare terminlista. Vi må spille to ganger mot alle lag, hjemme og borte. Vi vil forsøke å være på vårt beste i alle kampene. Vi går inn for å prøve å vinne, sier Daniel Farke på dagens pressekonferanse.

Liverpool er verdensklasse

Sist gang de var oppe måtte tyskeren se de røde vinne 4-1, 9. august 2019, etter selvmål av Grant Hanley og mål fra Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Divock Origi før pause. Teemu Pukki reduserte etter hvilen.

– Vi møter en verdensklasseklubb, med verdensklassespillere, en verdensklassetrener og verdensklassefans. For Liverpool er det ikke så lett å hente inn spillere som er bedre enn dem de allerede har.

SPENNENDE GUTT: 2001-modellen Billy Gilmour er innlånt fra Chelsea, og er en spiller som mange spår store ting for.

SPENNENDE GUTT: 2001-modellen Billy Gilmour er innlånt fra Chelsea, og er en spiller som mange spår store ting for.

– Det er en stor utfordring. Vi er ikke favoritter i denne kampen, men det vil vi ikke være i majoriteten av kampene og vi har jobbet så hardt for å få disse mulighetene.

Norwich har modnet siden sist gang

Alle spillerne som var i Liverpools kamptropp i 2019 er fortsatt i klubben, men for Norwich har det skjedd større ting.

– Spillergruppa vår kan ikke sammenlignes med for to år siden. Riktignok vant vi andre omgangen (mot Liverpool), men du må være på topp i hvert eneste øyeblikk i disse kampene.

– Jeg tenker på spillere som Todd Cantwell og Max Aarons. For to år siden måtte de spille på dette nivået uten erfaring, men nå har de 35 kamper på det nivået. Denne spillergruppa er bedre forberedt for toppnivået.

Tyskeren har hatt stor suksess med Norwich siden han tok over våren 2017. To ganger har laget vunnet Championship.

– Vi har selvsagt også våre prinsipper og vår måte å spille på, men det er forskjellig fra når du møter lag som Middlesbrough eller Brentford. Vi må være på samme Premier League-nivå. Du må være fleksibel, uten å miste prinsippene dine. Vi ønsker fortsatt å ha mye ballbesittelse, men vi må også være mer fleksible.