Norwich-stjerna har skadet ankelen

Dårlig nytt for den nyopprykkede Premier League-klubben en uke før ligaåpningen mot Liverpool.

8. aug 2021 kl 14.52Einar Kvande

Liverpools motstander i første ligarunde, Norwich, har ikke hatt noen ideell preseason. Skader og koronasmitte har skapt trøbbel for Norwich City i sommer, og når Daniel Farkes lag er vertskap for de røde på Carrow Road kan det fort bli uten lagets store stjerne, Todd Cantwell. Midtbanespilleren måtte nemlig stå over Norwich sin treningskamp mot Newcastle lørdag,

– Han tråkket over på ankelen på trening, og har strukket et leddbånd. Vi foretok en scan i morgentimene, og det er heldigvis ikke så veldig ille. Vi får se hvordan det utvikler seg. Forhåpenltigvis blir han tilgjengelig neste helg, siteres manager Daniel Farke av Norwich sin offisielle nettside.

Cantwell gjorde seks mål og bidro med to målgivende pasninger sist Norwich var oppe i Premier League, for to sesonger siden. 

Tapte 3-0 for Newcastle

Norwich har også måttet håndtere et koronautbrudd i troppen. Det har ført til at forberedelsene til den nye sesongen har blitt amputert, da treningskamper mot Sheffield United og Coventry ble avlyst. 

Seks spillere satt fortsatt i karantene da Norwich tapte 3-0 for Newcastle, nemlig Grant Hanley, Onel Hernandez, Jordan Hugill, Przemyslaw Placheta, Bali Mumba og Milot Rashica.

Farke sier til Norwich sin offisielle nettside at karer som Teemu Pukki, Kenny McLean og Jacob Sørensen ikke er klar for å spille 90 minutter ennå.

– Vår situasjon har vært vanskelig de to siste ukene. På benken hadde vi Teemu Pukki som først var tilbake i trening med laget i går. Han er ikke klar for 90 minutter. Kenny McLean har vært ute i tolv uker, og han har slitt med ryggen denne uken. Vi har Jacob Lungi Sørsensen som akkurat er tilbake etter å ha vært syk med Covid. Han har mange symptomer, og er akkurat tilbake på beina.

– Vi har litt gode nyheter når det gjelder Covid-situasjonen. Det har ikke vært noen nye tilfeller de siste ti dagene, og alle spillerne som har vært i karantene vil være tilbake i neste uke. 

– Milot Rashica har gått glipp av fire kamper nå, og det er ikke ideelt for en ny spiller. Grant Hanley har heller ikke spilt noen kamper ennå. De har ikke vært lett å håndtere dette, men fra neste uke vil situasjonen bli bedre dag for dag.  

– Vi skal sørge for at guttene er forberedt til ligaåpningen. Hver dag er til hjelp nå, og spillerne som har vært skadet er på vei tilbake. Det har vært en humpete start på august, men vi skal stå på, og bli klare, avslutter Farke.