Har søkt hjelp hos tidligere toppsprinter

Diogo Jota ønsker å bli enda raskere, og har søkt hjelp hos mannen som tok sølv på 100 meter i OL i Aten i 2004.

8. aug 2021 kl 13.21Einar Kvande

Daily Mail melder at Diogo Jota har trent hurtighet sammen med den tidligere portugisiske sprinteren Francis Obikwelu i sommer. 42-åringen tok sølv på 100 meteren under OL i Aten i 2004. 

Jota tegnet seg på scoringslista for Liverpool under den første treningskampen mot Bologna tidligere denne uken. Nå håper han at samarbeidet med Obikwelu skal resultere i enda flere scoringer. 

HURTIG: Francis Obikwelu mistet europarekorden på 100 meter til Lamont Marcel Jacobs i forrige uke.

HURTIG: Francis Obikwelu mistet europarekorden på 100 meter til Lamont Marcel Jacobs i forrige uke.

Sprinteren ble født i Nigeria, men ble portugisisk statsborger i 2001. Under OL i Aten løp han 100 meteren på 9,86, noe som fortsatt den dag i dag er hans personlige rekord, og som var europeisk rekord på distansen helt frem til forrige uke. 

Obikwelu vant også tre EM-gull i løpet av karrieren, så det er ikke mange som er bedre skikket enn han til å hjelpe Jota med å bli enda hurtigere.

Jota vil håpe at rådene han får gjør ham til fast inventar i Jürgen Klopps mannskap kommende sesong. Skader og rotasjon gjorde at 24-åringen bare startet 12 Premier League-kamper forrige sesong. Men likevel rakk han å score ni ligamål for de røde.