Jota er klar for sin første pre-season med Liverpool

Det er portugiserens første oppkjøring med Klopps Liverpool, ettersom sesongen allerede var i gang da han ble hentet forrige sesong.

27. jul 2021 kl 13.01Jens Hapnes Rege

Diogo Jota var tilbake på Liverpools treningsleir igjen onsdag, etter en velfortjent ferie i kjølvannet av EM-deltakelse med Portugal. 

Portugiseren kommer til å være tilbake i Liverpool-drakten torsdag kveld når Liverpool møter Hertha Berlin, etter over en uke med hardkjør. 

Da 24-åringen signerte for Liverpool i fjor var sesongen allerede i gang, og dette blir dermed hans første pre-season med Klopp. 

Første «Kloppkjøring»

Jota fikk en velfortjent ferie etter at landslaget røk ut av europamesterskapet, men med en liten baby har han hatt nok å gjøre. 

– Det gikk ikke som vi ønsket med Portugal, men slik er fotballen. Nå har jeg hatt en god pause og er klar igjen, innleder han i et intervju med Liverpools hjemmeside.

– Det har vært en annerledes sommer ettersom jeg har en fem måneder gammel baby. Jeg hadde en uke fri, og så begynte jeg å løpe og forberede meg selv. 

Han sier det er noe nytt med en oppkjøring med Klopp, men at han prøver å tilpasse seg så godt han kan. 

– Det er min første oppkjøring med Liverpool fordi sesongen allerede var i gang da jeg kom forrige sesong. Jeg prøver å tilpasse meg den nye måten å arbeide på - det er fotball til syvende og sist, forteller angriperen.  

Teambuilding

Grunnet korona-restriksjonene i fjor var mulighetene for å bli kjent med lagkameratene begrenset for den daværende nyervervelsen. Nå kan han bruke fritiden til å bli bedre kjent med lagkameratene. 

– Det er et avslappende miljø. Vi er her sammen hele tiden og har mye fritid sammen, men vi vet at hovedoppgaven er å arbeide på treningsfeltet. Så har vi mye fritid som vi kan tilbringe med laget, det er viktig. 

– Jeg fikk ikke muligheten til å bli kjent med folk forrige sesong, så jeg forsøker å gjøre mer av det nå. Man trenger hvile også, men det blir nok tid for alt. Gode relasjoner mellom spillerne kan gjøre en stor forskjell på banen. 

Jota har blant annet vært på fjelltur med Adrian fra nabolandet Spania mellom slagene i Østerrike. 

BLIR KJENT: Jota benytter fritiden til å bli kjent med lagkameratene.

BLIR KJENT: Jota benytter fritiden til å bli kjent med lagkameratene.

Allsidig

Selv uten å ha blitt godt kjent med lagkameratene brukte han ikke lang tid på å finne seg til rette. Han mener det kan være på grunn av lagets spillestil. 

– Da jeg kom ønsket jeg å gjøre mitt beste og begynne å score, men det er ikke alltid det skjer umiddelbart. Jeg tror spillestilen passer meg og det var nøkkelen for den gode begynnelsen. 

– Noen ganger sliter spillere med å få den første scoringen. Når man får den med en gang er det første hinderet borte, og det hjalp meg mye, utdyper han. 

Portugiseren har blitt brukt i de fleste posisjoner i angrepet, og mener det er til hans fordel at han er allsidig.  

– Det er ikke en posisjon jeg liker bedre enn andre. Jeg ønsker å være på banen uansett posisjon, men å kunne spille i forskjellige posisjoner er en fordel fordi man kan være aktuell for flere roller. 

Supporterne returnerer

Under europamesterskapet fikk Jota oppleve å spille foran ett fullsatt Puskas Arena. Det er klasseforskjell mellom Portugal og Ungarn, men bortelaget slet allikevel mot heltente ungarere. 

– Jeg husker da jeg sto i tunellen før kamp, og det var 60000 Ungarn-supportere eller noe slik, og jeg tenkte bare wow. Vi har savnet det i England og i hele verden, og nå er det på vei tilbake. 

– Vi så på Ungarn-laget hvordan de løp, å ha supportere i ryggen hjalp dem veldig, og det føltes som normalt igjen å spille på bortebane.  

Nå håper han å endelig spille foran et fullt Anfield, og kjenne støtten til supporterne i ryggen. 

– Jeg ser frem til å spille på et fullsatt Anfield - det skjer forhåpentligvis denne sesongen. Når man gjøre gode ting med publikum tilstede er det alltid ekstra godt. 

– Forrige sesong var ikke bra for oss - vi kom på tredje plass, men det er ikke det vi ønsker. Vi ønsker å kjempe for tittelen, selvfølgelig, avslutter han i intervjuet. 

Torsdag klokken 20.20 fortsetter Liverpool og Jota sesongoppkjøringen mot Hertha Berlin. Kampen sendes på LFCTV Go.