Ti angrepsspillere Liverpool kan forsterke det fremste leddet med

Det er flere spennende angrepsspillere tilgjengelig på markedet dersom de rødkledde skal forsterke.

De fleste mener at Liverpool er nødt til å forsterke angrepet før 2021/22-sesongen. De rødkledde kommer til å miste både Mo Salah og Sadio Mané til afrikamesterskapet midt i sesongen, og må også begynne å tenke på hvem som skal erstatte fronttrioen. 

Vi har sett nærmere på noen av angriperne som kan forsterke Liverpools fremste ledd. 

Kriteriene er overkommelig pris (luker ut eksempelvis Kylian Mbappé), 25 år eller under og egenskaper som passer inn i Klopps mannskap. Her er spillerne Liverpool kan ha på blokka. 

Klare for Premier League

Vi har tidligere omtalt at de rødkledde ligger helt på grensen over spillere som ikke er «homegrown», og dersom de ønsker å hente spillere fra hjemlandet som allerede har bevist seg i ligaen er det flere som er interessante. 

Ollie Watkins har måttet ta den lange veien til toppen via Exeter og Brentford lenger nede i divisjonssystemet før han nå er blitt både landslagsspiller og Premier League-spiller for Aston Villa. 25-åringen ble hentet av Villa før forrige sesong for 30 milloner pund, og har tatt det øverste nivået uten problemer. 

Den allsidige angriperen scoret 14 mål og leverte 5 målgivende i debutsesongen i Premier League. I tillegg til å ha sluttprodukt er han svært god i presspillet, og kan bekle alle rollene i angrepet. 

Harvey Barnes er et annet navn som ofte har blitt nevnt i forbindelse med Liverpool. I likhet med Watkins har 23-åringen tatt en lang vei til toppen via opphold i League One og Championship, før han nå skinner for Leicester i Premier League. Han har scoret 20 mål og levert 13 målgivende for laget de siste sesongene. 

Med sine enorme fartegenskaper kunne han ha passet perfekt inn i Klopps Liverpool, og han har også vist at han kan bekle flere roller i angrepet. 

I DIVISJONSSYSTEMET: Barnes og Watkins måtte ta lengre veier til toppen.

I DIVISJONSSYSTEMET: Barnes og Watkins måtte ta lengre veier til toppen.

Nigerianske Kelechi Iheanacho har vært lenge nok i England til å gå under «homegrown»-kvota, og har blitt nevnt i forbindelse med de rødkledde. 24-åringen brukte tid på å finne seg til rette i Leicester etter overgangen fra Manchester City, men har virkelig fått fotfeste denne sesongen med tolv mål og to målgivende. 

Iheanacho har vist seg å være god i en falsk nier-rolle, tilsvarende Roberto Firminos rolle i Liverpool, og evner å finne Leicester lynraske angripere med gjennombruddspasninger. Bare 24 år gammel er det fortsatt uforløst potensiale hos det tidligere stortalentet. 

Leeds Uniteds Raphinha går ikke under «homegrown»-kvota, men er en spiller vi nylig omtalte som Klopps egentlige drømmesignering, som klubben ikke har råd til. Etter å ha blitt hentet fra Rennes før sesongen leverte han solide seks mål og ni målgivende i debutsesongen i Premier League. 

Brasilianeren er rask, er enestående god i presspillet og har i tillegg sluttprodukt. Blir sannsynligvis for dyr for de rødkledde, men er en mann som garantert er på blokka. 

Du kan lese mer om Raphinha her

Fartsdemonene

Noen spillere som allerede har bevist at de takler Premier League-nivået kan også være av interesse. 

Ismaila Sarr er en spiller Liverpool har hatt på blokka i lang tid, og forrige sommer forhørte de seg også om senegaleserens tilgjengelighet etter Watfords nedrykk. I Championship senket han ikke verdien sin med 13 mål og 10 målgivende på 39 kamper, for laget som rykket opp. 

Senegaleseren har en enorm akselerasjon og toppfart, som han blant annet viste da Watford slo Liverpool 3-0 forrige vinter. Har forbedret sluttproduktet, og har alle egenskapene for å ta over etter landsmann Mané. 

Jeremy Doku fikk ikke mange muligheten til å vise seg frem i sommerens europamesterskap for Belgia, men gjorde det til gangs. 19-åringen viste frem et fremragende rykk, og var umulig å få has på for motstanderne. 

Fem målpoeng på 30 kamper for Rennes forrige sesong viser at han fortsatt en uslepet diamant, men de fysiske forutsetningene står ikke tilbake for noen. Belgieren var i Liverpool allerede som 15-åring, og snakket med Klopp og Salah, men ønsket den gang ikke en overgang til England. Nå er det flere som har sperret opp øynene for fartsdemonen. 

JEREMY DOKU: Stortalentet imponerte med flagget på brystet.

JEREMY DOKU: Stortalentet imponerte med flagget på brystet.

De neste stjernene?

Liverpool har siden Klopp kom til klubben fått suksess grunnet sin evne til å finne de neste stjernene i stedet for å hente de mest ettertraktede spillerne. 

Dusan Vlahovic er en slik spiller. Serberen har alle de fysiske egenskapene som skal til for å være spydspiss i Premier League, og har også blitt mer allsidig i spillet sitt. 

Debuterte allerede som 16-åring i 2016, men det var i Fiorentina han virkelig begynte å markere seg. Scoret 21 mål forrige sesong, og fant nylig veien til nettmaskene syv (!) ganger på bare én omgang i en treningskamp. 

Vi skrev nylig en sak om Vlahovic, som kan leses her.

Jonathan David var sammen med Diogo Jota og tidligere nevnte Sarr på Liverpools blokk forrige sommer. De rødkledde gikk til slutt for Jota, men klubben følger nok fortsatt David tett. 

Siden forrige sommer har canadieren meldt overgang til franske Lille, hvor han også ble ligamester i vår. 2000-modellen scoret 13 mål og leverte tre målgivende i Ligue 1. 

FIRMINO-ERSTATTEREN? Jonathan David er på Liverpools liste.

FIRMINO-ERSTATTEREN? Jonathan David er på Liverpools liste.

Amine Gouiri er et spennende alternativ for Liverpool. 21-åringen fra Frankrike leverte tolv mål og syv målgivende fra sin vingposisjon for Nice forrige sesong, men ventes å omskoleres til en falsk nier-posisjon. 

Teknikkeren, med røtter i Algerie, har gode fartegenskaper og kan bekle alle posisjonene i angrep. Gouiri er fortsatt et ukjent navn for de fleste, men Liverpools omfattende speidernettverk har nok bitt seg merke i ham allerede. 

Portugal har en gyllen generasjon født rundt 2000-tallet, og en av spillerne som nylig har begynt å markere seg er Pedro Goncalves. 23-åringen scoret hele 23 mål forrige sesong, fra varierende posisjoner i angrepet. 

Goncalves kan som nevnt bekle de fleste posisjoner offensivt i banen, og kunne ha passet godt inn i Firminos nåværende rolle i Liverpool. Landsmann Jota hadde hjulpet på tilpasningen, for spilleren som omtales som den neste Bruno Fernandes.