Scoret syv (!) mål på én omgang søndag - kan han være Liverpools neste spydspiss?

Dersom den serbiske spissen ikke var på Liverpools blokk fra før av er han det nok nå.

Tidlig forrige uke ble det kjent at det er usannsynlig at Liverpool tilbyr nye kontrakter til hele fronttrioen sin, og at Roberto Firmino er spilleren som er mest i faresonen. 

Arbeidet med å finne en passelig erstatter er garantert godt i gang allerede, og Liverpools speidere har nok flere alternativer på blokka. 

Dusan Vlahovic kan være en av spillerne som er på listen over potensielle arvtakere til spissrollen hos de rødkledde. 

Debuterte tidlig

Vlahovic er bare 21 år gammel, men det er allikevel lang tid siden han for første gang markerte seg på seniornivå. Allerede i 2016, like etter at han hadde fylt 16 år, debuterte spydspissen på det øverste nivået i Serbia for Partisan Beograd.

Samme sesong, fortsatt bare 16 år gammel, scoret han både i semifinalen og finalen da hovedstadslaget vant den serbiske cupen.

BLE CUPMESTER: Vlahovic fikk feire cupgull allerede som 16-åring.

BLE CUPMESTER: Vlahovic fikk feire cupgull allerede som 16-åring.

Det var den fremragende fysikken som gjorde at den daværende 16-åringen taklet seniorfotball så tidlig. Den har han fortsatt i god behold. 

God fysikk

Vlahovic er hele 190 centimeter høy, og har en god ramme. Fiorentina bruker ofte 21-åringen til å motta og holde på ballen høyt i banen med sin gode fysikk. 

Samtidig har han gode fartsegenskaper, og en stor toppfart - da Fiorentina slo Juventus 3-0 i slutten av 2020 havnet han i løpsduell med stoppertalentet Matthijs de Ligt med ballen i beina, og parkerte nederlenderen. 

Vlahovic mottar ballen ved midtsirkelen, med bare ett meters forsprang til de Ligt. 

Selv med ballen i beina klarer han å opprettholde forspranget, og har også roen til å chippe ballen over Juventus sisteskanse. 

Goalgetter

De to siste sesongene har serberen etablert seg i Fiorentinas startellever, og forrige sesong viste han at han vet hvor målet står. 

21-åringen scoret 21 mål på 37 kamper i Serie A, og hadde bare tre spillere foran seg på toppscorerlisten i ligaen, selv om hans Fiorentina kom på 13. plass. 

Flesteparten av målene kommer med den foretrukne venstefoten, og er typiske goalgetter-scoringer fra kort hold. Han har også et tungt skudd fra langt hold, men har blitt flinkere til å skyte fra bedre posisjoner. 

FEIRER: Vlahovic vet hvor målet står.

FEIRER: Vlahovic vet hvor målet står.

Allsidig

Det er imidlertid ikke bare en høyreist målscorer man får i Vlahovic. 

Serberen har også vist seg å ha god teknikk, og har utviklet spilleforståelsen i de siste årene. Bare 21 år gammel har han fortsatt god tid til å ta steg i denne delen av spillet. 

Han skal også være en god forsvarsspiller, som både er dyktig til å sperre av forsvarernes pasningsalternativer og som er en ressurs på defensive dødballer. 

Etter å ha scoret syv mål på bare én omgang i en treningskamp søndag 25. juli sperret flere øynene opp for den unge spydspissen. 

Han har blitt sammenlignet med det norske fenomenet Erling Braut Haaland, og Liverpool har oppnådd suksessen sin i stor grad grunnet evnen til å finne de mer ukjente spillerne med stort potensial. 

Liverpools omfattende speidernettverk har garantert navnet Dusan Vlahovic på blokka når de skal på utkikk etter Liverpools neste nummer ni.