EM-eventyret over for Jota og Portugal

Diogo Jota kan ta sommerferie.

27. jun 2021 kl 23.02Jens Bessesen

Portugal klarer ikke å forsvare EM-tittelen fra 2016. Det er klart etter at den fjerde åttendelsfinalen i årets EM er ferdigspilt. Belgia slo Portugal 1-0 i Sevilla. 

Diogo Jota spilte 70 minutter for portugiserne, og Liverpool-spillerne hadde et par gode muligheter til å score, men det ville seg ikke. Han ender mesterskapet med én scoring og én målgivende pasning. 

Styrte kampen

Thorgan Hazard avgjorde kampen for belgierne, som er ledet av Roberto Martinez og som har de tidligere Liverpool-spillerne Simon Mignolet og Christian Benteke i troppen.

Scoringen kom på langskudd like før pause og var Belgias eneste skudd på mål i kampen. De la seg i forsvar etter pause og lot Portugal styre kampen. Jotas lag var nære å utlikne, og totalt i andre omgang kom de til 17 avslutninger, deriblant et stolpeskudd, en heading fra kort hold og en stor mulighet for Jota.

Bare tre igjen

Belgia skal møte Italia i kvartfinalen. Tsjekkia skal møte Danmark i den andre kvartfinalen som er klar. Mandag spiller Thiago og Spania mot Kroatia, mens Xherdan Shaqiris Sveits skal ut mot Frankrike. Tirsdag skal Jordan Henderson og England møte Tyskland, før Sveits og Ukraina gjør opp om den siste kvartfinaleplassen.

Det er dermed bare tre Liverpool-spillere igjen i mesterskapet.

For Diogo Jota er det nå duket for en fortjent sommerferie. Han kommer ikke til å slutte seg til oppkjøringen fra 12. juli som de fleste andre, men få litt ekstra ferie fordi han var med i EM.