Forsvarer rikingenes pengebruk

Pep Guardiola slår tilbake etter Jürgen Klopps kommentarer.

15. aug 2021 kl 16.15Jens Bessesen

Da Jürgen Klopp snakket om overgangsmarkedet på fredagens pressekonferanse, var han klar på at det er store forskjeller på hvordan de ulike klubbene drives. Tyskeren sa at noen klubber ikke har grenser for hva de kan gjøre på markedet.

– Jeg er ikke overrasket, for disse klubbene er ikke avhengige av å jobbe på den måten vi gjør. Vi kjenner alle situasjonen i Chelsea, City og PSG. Jeg vet ikke eksakt hvordan United gjør det. Men vi har bare hatt en måte å gjøre det på siden jeg kom til klubben. Vi får lov til å bruke de pengene vi tjener. Det har vi gjort hele tiden, sa han og la til:

– Jeg blir aldri overrasket over de finansielle musklene til Chelsea og Manchester City. Jeg har vært lenge nok i dette landet til å vite at de alltid finner en løsning på slike ting, sa Klopp, som raskt la til at han ikke klagde ettersom han er veldig fornøyd med spillerne har til rådighet i Liverpool.

Forsvarer pengebruken

Mens Liverpool så langt har hatt et rolig overgangsvindu der Ibrahima Konate er eneste kjøp, for 36 millioner pund fra RB Leipzig, har de største rivalene handlet stort. Manchester United har brukt nærmere 120 millioner pund på Jadon Sancho og Raphael Varane. Chelsea punget ut nesten 100 millioner pund for Romelu Lukaku, mens Manchester City ga nøyaktig 100 millioner for Jack Grealish.

Når det gjelder sistnevnte overgang, forsvarer Pep Guardiola gigantsummen.

– Vi kjøpte Jack Grealish fordi vi solgte spillere for 60 millioner, så i realiteten har vi brukt 40 millioner. Vi følger reglene. I vår klbb vil ikke eierne tape penger, men de vil investere, så da velger vi å gjøre det, sier han før ligaåpningen mot Tottenham.

Det er ingen hemmelighet at spanjolen ønsker å hente inn en annen engelskmann også i form av Harry Kane. Skal det bli noe av må Manchester-klubben trolig ut med enda mer enn de ga for Grealish. Søndag skrev The Times at det ligger an til at Kane holder stand i Tottenham også denne sesongen. 

– Hva er problemet?

Guardiola ser ingen problem med at klubber som Manchester City og Chelsea har eiere som vil bruke penger på å forsterke laget. Selv har han utnyttet det godt - ifølge Daily Mail har City kjøpt spillere for utrolige 918 millioner pund siden han ankom klubben i 2016. 

– Nå er Chelsea der med Abramovich, og vår klubb har Sjeik Mansour. De ønsker å kjøpe seg inn i fotballen. Hva er problemet? Vi har regler for Financial Fair Play, og hvis folk ikke liker at vi bruker penger kan de ta det til retten, sier han.

– For mange år siden, da Manchester United vant mange titler, var det fordi de brukte mer penger enn andre klubber. Husker dere det? I det øyeblikket kunne ikke Manchester City gjøre det fordi vi ikke hadde de samme eierne vi har nå, sier Guardiola.

Søndag tapte Manchester City sesongens første kamp borte mot Tottenham.

– Vi møtte et av de beste lagene i verden