Celtic og Bournemouth skal være ute etter midtstopperenBen Davies ønsker å bli værende i Liverpool

Skottene var ute etter Ben Davies også i januarvinduet.

9. jul 2021 kl 17.52Jens Bessesen og Arild Skjæveland

Celtic måtte se seg slått av Liverpool i kampen om Ben Davies da han ble kjøpt fra Preston i januarvinduet i år. Midtstopperen kostet under 2 millioner pund og var dermed ikke den store investeringen, men så langt har han ikke fått mulighet til å vise at han var verdt pengene.

25-åringen fikk nemlig ikke spille et eneste minutt for sin nye klubb forrige sesong, til tross for at Liverpool hadde store skadeproblemer. Det har fått en rekke klubber i Championship til å få troen på at en låneavtale er mulig for kommende sesong.

Flere interesserte klubber

Daily Mail skriver at Bournemouth er en av klubbene som ønsker å låne Davies denne sesongen, men også Celtic skal ha kastet seg inn i kampen. De trodde Davies var klar for klubben før Liverpool kom på banen.

Nå skal de være desperate etter å sikre seg nye spillere før de skal møte Midtjylland i Champions League-kvalifisering 20. juli. 

Celtics nye manager Ange Postecoglou får en tøff jobb med å ta opp kampen om den skotske tronen igjen etter at Steven Gerrard ledet Rangers til seriegull etter ti år med fullstendig Celtic-dominans.

Med i planene?

Spørsmålet er om Liverpool er interessert i å låne ut Davies. Tidligere rapporter fra journalister tett på klubben tyder ikke på det. 

James Pearce i The Athletic kom i mai med opplysninger om at 25-åringen er med i Jürgen Klopps planer for neste sesong. Dermed kan det fremdeles bli muligheter for å spille sin første kamp for Liverpool for midtstopperen som aldri har spilt på høyere nivå enn Championship, der han var blant de beste forsvarsspillerne.

Om Liverpool skulle være villige til å slippe Davies blir det neppe på lån, men heller på en permanent overgang der de kan selge for mer enn han ble kjøpt for.

Davies er med i troppen som mandag drar til Østerrike for å starte sesongoppkjøringen.

Spilleren selv ønsker å bli

David Anderson i The Mirror rapporterer at spilleren selv vil avslå Celtic og Bournemouth for å bli værende i Liverpool den kommende sesongen.

Han ønsker å gjøre et nytt forsøk på å slå gjennom i klubben, og skal være oppmuntret av at Jürgen Klopp ønsker at han skal bli værende denne sesongen.