Ben Davies fikk firedoblet lønnen da han signerte for Liverpool

Liverpool kjøpte 25-åringen i januarvinduet.

28. mar 2021 kl 15.45Arild Skjæveland

1. februar bekreftet Liverpool at de hadde kjøpt Ben Davies fra Preston North End for 500 000 pund. Summen kan stige med ytterligere £1,1 millioner etter hvordan 25-åringen lykkes på Anfield.

Så langt har vi ikke sett noe som helst av midtstopperen. Det eneste vi har å gå på er noen klipp fra en internkamp på AXA Training Centre i Kirkby. Der var han på det tapende laget, som tapte 5-1 etter at Ben Woodburn hadde scoret hattrick.

Liverpool har hatt helt ekstreme skadeproblemer i midtforsvaret, og likevel har Davies kun vært i kamptroppen ved fire anledninger. Han har sittet på benken i fire av ti kamper siden han kom til klubben.

Firedobling av lønnen

Davies var på utgående kontrakt, og det gikk mot en overgang til Celtic til sommeren før Liverpool kastet seg inn i siste liten og kuppet overgangen i januar.

I en større sak om Preston og deres problemer etter sparking av Alex Neil, nevner Simon Hughes i The Athletic at Davies fikk firedoblet lønnen sin ved å gå til Liverpool. 

Det trenger selvsagt ikke å bety at han er på store penger i Liverpool. Preston er ikke av de største klubbene i Championship, og det er ikke uvanlig at spillere på det nivået tjener rundt 5000 pund i uken. 3,5 årskontraten han var på ble også signert i 2018, da Preston bare hadde sin fjerde strake sesong på det nest øverste nivået.

– Vi får se hvor lang tid det tar

For to uker siden ble Jürgen Klopp igjen spurt om sine planer for Davies, og hvorfor han ikke hadde fått minutter for førstelaget.

– Ben er en veldig god spiller, men han må bli vant med alle tingene her også, slik er det bare. Vi har fortsatt alternativer, og forhåpentligvis vil det fortsatt være slik, sa Klopp på pressekonferansen før kampen mot Wolverhampton.

– Jeg tar ikke slike avgjørelser, som om han ikke skal spille denne sesongen. Jeg forteller ikke Ben at vi bare skal trene frem til midten av mai, og så se hva som skjer, nei. Det tar så lang tid som det tar. Problemet var at det var klart at vi ikke kom til å starte med to nye midtstoppere dersom vi ikke måtte, sa han videre.

– I denne posisjonen er det veldig viktig at guttene bakerst kjenner hverandre, og jo flere kamper du spiller sammen, jo bedre blir det.

Det er Ozan Kabak og Nathaniel Phillips som har vært Liverpools midtstopperpar den siste måneden, og de har gjort det bra sammen med Fabinho tilbake på midtbanen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]