The Athletic:Liverpool og Henderson har kommet til enighet om en ny avtale

Kapteinen vil forlenge med Liverpool.

16. aug 2021 kl 09.02Arild Skjæveland

I juli kom det svært overraskende meldinger om at Jordan Hendersons tid i Liverpool FC kunne være over, etter at han ikke hadde kommet til enighet med klubben om en ny kontrakt. Denne sommeren var siste mulighet for klubben for å få en god sum for 31-åringen, som har to år igjen av sin nåværende avtale.

De siste ukene har det snudd, og det har kommet en rekke positive signaler. Sist fra Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse, der han var klar på at dette var noe som ville løse seg.

Det ser det nå ut til å gjøre. Troverdige David Ornstein i The Athletic rapporterer at Liverpool har kommet med et nytt kontraktstilbud, og at partene nå er enig om en forlengelse. I utgangspunktet vil den nye kontrakten være ett år lengre enn hans nåværende avtale.

Til 2024, med opsjon på ett år til

Kontraktsforslaget fra Liverpool skal være på tre år – til sommeren 2024. Det skal være opsjon på et fjerde år, som vil binde Henderson til klubben til han er 35 år gammel. Henderson fylte 31 år i juni i år.

Henderson har fortsatt ikke signert avtalen, men det skal være enighet mellom partene og er kun et spørsmål om tid.

Manager Jürgen Klopp skal ha vært sentral i å løse den vanskelige situasjonen, og skal ha vært bestemt på at en måtte unngå en reprise av det som skjedde med Gini Wijnaldum, som forlot som Bosman-spiller i sommer.

Med Henderson skal det ikke ha stått på det økonomiske, men rollen i laget og hvordan eierne i Fenway Sports Group så på ham og situasjonen i årene fremover.

Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Alisson Becker og Virgil van Dijk har skrevet under på nye langtidskontrakter de siste ukene. Nå ser Henderson ut til å bli den neste innen kort tid.