– Liverpool er desperate etter å forlenge med Salah

De røde har seks nøkkelspillere som nå har under to år igjen av kontrakten. Salah er en som prioriteres.

23. jul 2021 kl 10.34Arild Skjæveland

Seks av Jürgen Klopps aller viktigste spillere er nå inne i sine siste to år av avtalene sine på Anfield. Sadio Mané, Roberto Firmino, Jordan Henderson, Fabinho, Virgil van Dijk og Mohamed Salah har alle kontrakter som utløper 30. juni 2023.

Det er nok også grunnen til at det den siste tiden har vært en del støy rundt flere av disse spillerne, og spesielt Jordan Henderson, der det skal være stillstand i forhandlingene.

Det har blitt rapportert at Fabinho, van Dijk og Alisson Becker er av klubbens øverste prioriteter denne sommeren – over en spiller som kaptein Henderson.

– Det er den brutale virkeligheten for Liverpool, Michael Gordon og Michael Edwards. Når de ser på situasjonen ser de på hvem vi har foran oss som om tre, fire eller fem års tid fortsatt vil være helt livsviktige for denne klubbens suksess, sier James Pearce i en samtale med sin kollega David Ornstein i The Athletic. 

– Det er derfor kanskje ingen overraskelse at Alisson Becker er først i køen for øyeblikket. Vi forventer at den kontraktforlengelsen blir klar i løpet av de neste ukene, og det samme gjelder Fabinho. Han er 27 og nærmer seg toppen av karrieren – og så kommer Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson, sier han videre.

Desperate etter å forlenge med Salah

I desember gjorde Salah et veldig sjelden og overraskende intervju med spanske AS, der han uttalte at fremtiden hans var i Liverpools hender.

Det ble tolket som det første trekket i spillet rundt en ny lukrativ avtale, i en tid der de spanske gigantklubbene aldri vil ha råd til å kjøpe ham. Han er nå 29 år gammel – og da lå det ingen kontraktsforslag på bordet.

Ifølge Pearce er klubben veldig interessert å forlenge med sin toppscorer.

– Og Mohamed Salah så klart. Liverpool er helt desperate etter å forlenge med ham, sier Pearce.

– De spillerne er de største prioritetene for klubben for øyeblikket, men det gir dem også dilemmaer, for de har mange spillere som har gått inn i sine siste to år av kontraktene. Det gjelder å finne den riktige balansen.

Salah har 125 mål og 43 målgivende på 203 kamper siden overgangen fra AS Roma i 2017. Et av Liverpools beste kjøp gjennom alle tider.