Fredag kveld skal Liverpool spille sin første «skikkelige» treningskamp

Jürgen Klopps tidligere klubb er fredagens motstander, og nå er det 90 minutter som skal spilles.

23. jul 2021 kl 09.28Arild Skjæveland

For andre gang under Jürgen Klopp, skal de røde møte han tidligere klubb Mainz 05 i sesongoppkjøringen. Da lagene møttes på MEWA Arena i Tyskland for fem år siden vant Mainz hele 4-0, i en kamp som kom ganske tett opp til sesongstart.

Fredag kveld kommer kampen som den første 90-minutteren for sommeren for Klopp sitt lag. De røde spilte sine to første treningskamper, to ganger 30 minutter, mot Wacker Innsbruck og Stuttgart på tirsdag.

Mainz har kun spilt én oppkjøringskamp så langt. Det var mot Würzburger Kickers, som rykket ned fra 2. Bundesliga forrige sesong.

Vil bruke to ulike lag

Mot Wacker og Stuttgart var det Loris Karius og Adrian som sto hver sin halvtime. Kelleher er klar igjen for å spille i kveld, etter at han var satt ut med en smell sist.

Klopp har langt på vei bekreftet at vi får se to ulike lag også i denne kampen. Mange spillere er med på treningsleiren i Østerrike, og mange vil få spilletid.

Neco Williams og Harry Wilson, to spillere som skal være tilgjengelig for overgang, kom sent til treningsleiren etter sin deltakelse i EM. De var derfor bare på benken i tirsdagens kamper. De kan få minutter. Det spørs om ikke kampen kommer for tidlig for Diogo Jota, som sluttet seg til troppen på onsdag.

Andy Robertson ankommer i dag, og vil bare se kampen fra sidelinjen. Det vil han gjøre sammen med Joe Gomez og Virgil van Dijk, som ikke kommer til å bli involvert allerede nå.

Liverpool - Mainz har avspark kl. 18.15. Vi kommer til å følge kampen her på liverpool.no. Har du tilgang til LFCTV Go eller VG+ kan du se kampen direkte der.