Lijnders: Håp er den avgjørende faktoren for å skape spillere gjennom akademiet

Pepijn Lijnders deler sine tanker om hvordan man produserer storspillere gjennom egne rekker, og hva som er nøkkelen til suksess i lagsport.

22. jul 2021 kl 15.47Øystein Tronstad

Pepijn «Pep» Lijnders bruker siste utdrag fra treningsleirens dagbok til å oppsummere de første treningskampene.

I tillegg utbroderer han om hva han tenker er viktig med tanke på å skape egne storspillere til førstelaget.

Tre positive poeng

1) «Først og fremst var det ingen skader.»

2) «Det var mange unge spillere involvert, som er flott for dem men også for alle på akademiet, fordi det viser dem at drømmer kan bli sanne.»

«Jeg tror virkelig at den viktigste og mest avgjørende faktoren for å skape spillere gjennom akademiet er håp.»

Lijnders skriver at spillerne må vite at trenerne ønsker at de skal få det til. At det blir gjort plass i stallen for talentene. 

«Med tiden vil denne troen og tålmodigheten betale seg med spillere som Trent (Alexander-Arnold), Curtis (Jones), Neco (Williams), Caoimhin (Kelleher), Rhys (Williams), Nat (Phillips), Harvey (Elliott) og så videre. De neste er her med oss, det er hvertfall sikkert. Vi må bare vise at vi tror på dem.»

3) «Det gav oss feedback om laget og de individuelle spillerne. Det var noen glimt og øyeblikk at skikkelig lagspill. Øyeblikket hvor Naby (Keïta), Sadio (Mané), Ox (Chamberlain) og Mo (Salah) kombinerte i full hastighet fortjente scoring.»

Familiefølelsen

Videre poengterer Lijnders viktigheten av samholdet i gruppa, og at man kommer sammen for mer enn fotball.

«Onsdag dro vi til Zell am See-sjøen med ettermiddagen fri for spillere og støtteapparat. Spillerne kom seg på vannet med paddleboards og små båter, eller de kunne bare slappe av ved vannet, høre på musikk og nye noen alkoholfrie drinker.»

«Som jeg har nevnt tidligere, bra folk skaper bedre lag. Spillerne må føle at vi er en familie. Spesielt nå som vi bruker så mye tid sammen. I disse stundene blir vi bedre kjent og stoler mer på hverandre. Det er nøkkel i lagsport: tillit.»

Nathaniel Phillips skal ha forsøkt seg på vindsurfing, men slitt med å styre i starten.

«Vi mistet nesten Nat på vindsurfingsbrettet! Jeg tror at han suste i retning den andre siden av sjøen, og kunne i snu!»