– Måten vi avsluttet sesongen på føles som å bli mestre

Pepijn Lijnders forteller om en fryktelig intens sesong, både fysisk og emosjonelt.

27. mai 2021 kl 12.27Øystein Tronstad

– Hadde du spurt meg på sesongens første dag ville svaret vært selvsagt ikke, men om du spør meg nå så føles det som å bli mestre det måten vi avsluttet sesongen, sier Pepijn Lijnders til Liverpoolfc.com.

Jürgen Klopps assistent omtaler presset i de siste kampene som umåtelig stort, men at laget viste hjerte og viljestyrke verdige en mester. 

– Denne sesongen var skrekkelig intens, fysisk men også emosjonelt. Tilbakeslag kom, men de beseiret oss aldri. Gutta fortsatte å jobbe så hardt på trening at du over tid vil seire.

Blikket rettet fremover

Mellom 7. februar og 19. mai var Liverpool utenfor topp fire, men det holdt akkurat takket være en sterk mai måned.

– Nå kan vi se fremover. Vi fortjener å være i Champions League. Vi må bare tro på hvor gode vi er, og at et fullsatt Anfield kan være elektrisk neste sesong.

– Over sesongen lærte vi at vi ikke burde bekymre oss for mye over ting som er utenfor vår kontroll. Det eneste som er viktig er den neste kampen. Det er et av de enkleste prinsippene i fotball, men et av de beste. Spesielt om du klarer å leve etter det.

Klar for litt ferie

Etter en krevende sesong venter nå fotball-EM. Premier League 2021/22 starter 14. august.

KJEMPET SEG TILBAKE: Etter mange tilbakeslag viste Jürgen Klopps mannskap sterk form og sikret en 3.-plass i Premer League.

KJEMPET SEG TILBAKE: Etter mange tilbakeslag viste Jürgen Klopps mannskap sterk form og sikret en 3.-plass i Premer League.

– Pausen vil bli viktig. Det føles som om vi har hatt to sammenhengende sesonger uten stopp, så vi vil gi alle maksimalt med til til å hente seg inn igjen. All work and no play makes Jack a dull boy, som jeg tror de sier i England.

Selv om denne sesongen ikke ble slik mange supportere så for seg, maner Lijnders om å ha blikket rettet på prosessen og å støtte opp i tøffe tider.

– Svaret vårt for hvordan vi forbereder oss er, og vil alltid være, trening, treningsanlegget, pre-season, vår måte å spille fotball på. Fokusere på prosessen. Dette er det Jürgen har skapt og det burde respekteres av alle.

– Shankly sa at det å spille fotball på høyeste nivå er ikke press, det er belønning. Og det var akkurat det vi viste i de siste avgjørende kampene.