Flere koronasmittede i fotballen denne uken:– Vi er alle bekymret

Assistenttrener Pepijn Lijnders sier Liverpool fremdeles tar koronaviruset på alvor etter flere smittetilfeller i fotballen den siste tiden.

23. sep 2020 kl 21.18 Jens Bessesen

På pressekonferansen foran torsdagens kamp mot Lincoln City i ligacupen ble assistenttrener Pepijn Lijnders spurt hva han tenker om koronasituasjonen i fotballen for øyeblikket. 

Den siste tiden har det vært flere smittetilfeller innenfor fotballen.

Betalte for Lincolns koronatester

Tidligere i uken ble det kjent at Manchester Citys Ilkay Gündögan måtte stå over deres serieåpning etter å ha testet positivt. Tirsdagens kamp mellom Leyton Orient og Tottenham er utsatt fordi flere av hjemmelagets spillere fikk påvist smitte. Og like før West Ham og Hull City møttes tirsdag ble det kjent at West Ham-manager David Moyes og to av deres spillere var smittet. 

Lijnders sier Liverpool fremdeles tar situasjonen på alvor. Liverpool tilbød Lincoln City å betale for at League One-laget skulle få teste seg for koronaviruset før kampen. 

– Vi prøver å lage et sikkert og trygt miljø rundt kampene, og da er det å gjennomføre tester veldig viktig, sier Lijnders. 

– Melwood ser ut som et sykehus

Innad i Liverpool FC har mye forandret seg det siste drøye halvåret. 

– Vi er alle bekymret, ikke bare innenfor fotballen, men i hele samfunnet. Melwood ser nesten ut som et sykehus fordi vi beskytter spillerne og alle rundt oss i klubben, sier Lijnders. 

– Livet er en lagsport og det å kjempe mot covid-19 er en lagsport. Vi må være så disiplinerte som mulig, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]