Lite sannsynlig med supportere tilbake på tribunene i 2020

Den opprinnelige planen var å gradvis åpne opp fra 1. oktober. Det er nå bekreftet at det blir utsatt.

22. sep 2020 kl 09.20 Arild Skjæveland

Premier League-klubbene har planlagt mot en gradvis åpning av å ha supportere tilbake på stadionene fra 1. oktober. Det er ikke lenger realistisk, og The Times rapporterer at regjeringen i dag vil utsette planene. 

Oppdatert: Michael Gove har nå bekreftet at det ikke blir supportere på tribunene fra 1. oktober.

Den opprinnelige planen var at idrettsarenaer kunne bruke fra 25 til 33 prosent av kapasiteten fra 1. oktober. Avisen skriver at statsminister Boris Johnson tirsdag skal kunngjøre at supportere fortsatt må holde seg hjemme.

Premier League-klubbene har skrevet brev til myndighetene der de insisterer på at de trygt vil kunne ha supportere på tribunene, dersom de kan i bruk 25 prosent av kapasiteten. I Football League håper de fortsatt at de kan slippe inn inntil 1000 fans fra og med neste uke – mens de i Premier League mener det ikke er økonomisk levedyktig dersom stadionene skal åpnes for kun 1000 supportere.

Idretten i Storbritannia har nå bedt statsministeren om en redningspakke på £1,5 milliarder. The Times skriver at regjeringens medisinske rådgivere har advart om at nye tøffe Korona-tiltak sannsynligvis vil vare i seks måneder.

Nytt press om TV-kamper

Avisen siterer kilde på at planene for 1. oktober vil bli utsatt på ubestemt tid.

– Det handler ikke så mye om supportere på stadion, men om tog og busser, og i pubene. Myndighetene ønsker å redusere møtene mellom folk, ikke øke dem. Det ville ikke se bra ut dersom beskjeden var at 20.000 fans kan samles for et arrangement, mens det i andre situasjoner ikke er mulig at seks familiemedlemmer kan være samlet, siteres kilden.

Samtlige Premier League-kamper i september blir sendt direkte på TV, selv om det ikke var den opprinnelige planen. Nå som kampene igjen trolig vil gå for tomme tribuner i en lenger periode, vil det komme nytt press om at alle kamper må direktesendes på TV.

TV-kampene for oktober er fortsatt ikke plukket ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]