Hevder Salah hadde sterkt ønske om å spille i OL

Liverpool ville ikke slippe angriperen til OL i Tokyo.

5. jul 2021 kl 15.45Arild Skjæveland

Endelig har vi fått bekreftelsen på at Mohamed Salah ikke skal spille OL i Tokyo for Egypt. Etter flere måneder med spekulasjoner, var ikke navnet hans på listen da Shawky Gharieb tok ut sine spillere for å delta i OL senere denne måneden.

Fotballdelen av OL spilles mellom 23. juli og 8. august, og det ville gjort at Salah hadde mistet de første ukene av sesongen. Heller ikke Ibrahima Konaté (Frankrike) eller Takumi Minamino (Japan) skal være med i mesterskapet.

– Salah hadde lyst

Shawky Gharieb, som er sjefen for Egypts U23-lag, mener Salah selv kunne tenkt seg å representere Egypt i de olympiske leker. Han snakket om Liverpools nummer 10 og Mostafa Mohamed som spiller for Galatasaray i et intervju med MBC Masr. 

– Forhandlingene med Liverpool og Galatasaray nådde ikke frem, fordi de to klubene ønsket å ha med seg sine to spillere i den kommende perioden. Den tyrkiske klubben signerte Mostafa Mohamed for å kunne delta i europacuper, så det er deres rett å beholde ham. Det samme gjelder Liverpool, sier han i intervjuet, som er gjengitt av thisisanfield.com.

– Mohamed Salah hadde et sterkt ønske om å være med laget i OL i Tokyo, og det samme var det for Mostafa Mohamed, men det som skjedde var utenfor deres kontroll, sier han.

Liverpools toppscorer skal i stedet møte opp til pre-season mandag om én uke, for å bli klar for den kommende sesongen.