– Med Virgil gjorde Liverpool et unntak. Det var aldri aktuelt å se an hvordan det gikk med kneet

Virgil van Dijk signerte en ny lukrativ langtidskontrakt i forrige uke.

16. aug 2021 kl 08.34Arild Skjæveland

I sommer fylte Virgil van Dijk 30 år, og så sin nære venn Gini Wijnaldum forlate klubben til fordel for Paris Saint-Germain. Liverpool FC og Wijnaldum klarte aldri å komme til enighet om en ny avtale, da LFC er motvillig til å forplikte seg til store langtidskontakter for spillere som har bikket 30 år.

Med van Dijk har klubben gjort et unntak.

I forrige uke kom den strålende nyheten om at midtstopperen har signert en ny fireårskontrakt, som binder ham til klubben til 30. juni 2025 – kort tid før hans 34-årsdag.

Skaden var ikke tema

Da nederlenderen spilte mot Norwich, var det hans første kamp siden skrekkskaden han fikk mot Everton i oktober forrige sesong. Det var 301 dager mellom de to kampene.

Kontrakten var klar og underskrevet før comebacket. James Pearce i The Athletic skriver om forhandlingene mellom klubb og spiller, og skriver at det aldri var tema fra klubbens side å se hvordan kneet ville reagere etter at spilleren endelig var i aksjon igjen i Premier League.

Liverpools eiere har all tro på at spilleren vil komme tilbake på det skyhøye nivået han har holdt siden overgangen fra Southampton i januar 2018, skriver Pearce.

Frem til Jordan Pickford stupte inn i kneet hans på Goodison hadde van Dijk startet i 93 Premier League-kamper på rad. I sommer ofret han EM, der han skulle lede Nederland som kaptein, for å unngå et tilbakeslag med å gjøre comebacket for tidlig.

En annen spiller over 30 år som LFC kan komme til å gjøre et unntak for er Jordan Henderson. I forrige uke langt på vei bekreftet Jürgen Klopp at klubben kom til å bli enig med kapteinen om en ny avtale. Henderson fylte 31 år i sommer.