Salah med nok en rekord

Mohamed Salah elsker åpningsrunden i Premier League.

15. aug 2021 kl 22.00Jens Bessesen

Mohamed Salah har nå scoret syv mål på fem åpningsrunder for Liverpool i Premier League, og han er den første spilleren i ligaens historie til å score i fem åpningskamper på rad. Bragden ble oppnådd da han satte inn en flott avslutning og punkterte kampen mot Norwich lørdag.

Før den tid hadde han levert to målgivende pasninger, og prestasjonen ble belønnet med bestemannsprisen på børsen til liverpool.no, noe leserne sa seg enig i gjennom folkebørsen

Skryt fra sjefen

Jürgen Klopp var som vanlig fornøyd med sin toppscorer etter kampen.

– Jeg regner med han visste om at det var mulig å ta rekorden og derfor fikk ekstra motivasjon. Han spilte en veldig god kamp, sier Klopp.

Manageren er spesielt imponert over måten Salah spilte før han satte inn scoringen.

– Når du vet at en rekord er mulig å ta og likevel setter opp de to første målene, er det veldig kult. Etter han scoret prøvde han å finne Sadio Mané ved to anledninger med en pasning, så det var veldig bra, sier Klopp.

– Når alvoret starter setter han inn et ekstra gir fordi han har skikkelig konkurranseinstinkt. Han er god å ha!

Fem sesonger på rad

Rekordrekken startet borte mot Watford i 2017/18-sesongen, da han scoret i sin debut for Liverpool. Kampen endte 3-3 - det var forrige gang Liverpool gikk ut av en åpningskamp uten å vinne.

Året etter var det West Ham sin tur til å få unngjelde. Salah åpnet scoringsshowet som endte med 4-0-seier til de røde.

Tittelsesongen 2019/20 ble det 4-1 mot Norwich. Salah scoret 2-0-målet etter en fin assist fra Roberto Firmino. 

I koronasesongen 2020/21 var Salah den store helten da Liverpool nok en gang scoret fire i ligaåpningen. To straffespark og en herlig volley ga hattrick - og Liverpool vant 4-3. 

Lørdagens scoring i 3-0-seieren på Carrow Road førte til at Salah nå kan skryte av enda en rekord.