«For noen maskiner de to er»

Pep Lijnders lar seg imponere av Mohamed Salah og Sadio Mané.

5. aug 2021 kl 09.00Jens Bessesen

For første gang på noen dager har assistentmanager Pep Lijnders skrevet videre i sin dagbok fra sesongoppkjøringen. Nå har han oppsummert de siste dagers hendelser fra treningsleiren til Liverpool FC i Evian. 

Først og fremst ser han tilbake på den brutale løpeøkten som ble gjennomført i starten av uken, og som Liverpool.no har skrevet tidligere var det et tegn på god lagånd da hele laget heide frem Ibrahima Konate de siste meterne. Lijnders trekker for øvrig frem de to stjernene Mohamed Salah og Sadio Mané etter økten.

«Alle gjorde 1000 ekstra metere så raskt de kunne, men Mo og Sadio tok igjen alle sammen. For noen maskiner de to er. Det er utrolig», skriver Lijnders.

Konkurranser

Mye av oppkjøringen handler om å få i gang konkurranseinstinktet hos spillerne, og stadig er det nye øvelser der troppen blir delt inn i de gamle mot de unge. Denne uken har det blant annet vært konkurranse der målet var å treffe tverrliggeren. I tillegg vant som ventet Mo Salah bordtennisturneringen, mens støtteapparatet stadig møtes til et slag padeltennis.

OPPDATERER: Pep Lijnders skriver dagbok fra treningsleiren.

OPPDATERER: Pep Lijnders skriver dagbok fra treningsleiren.

«På den årlige bordtennisturneringen sa Millie (James Milner) at det var første gang han hadde sett Bobby nervøs!», skriver Lijnders.

Assistentmanageren håper for øvrig det kan bli flere mål på frispark fremover.

«Vi har også hatt noen spesielle gjester som har jobbet med oss - et selskap kalt Neuro11. Niklas og Patrick gjorde noe unikt arbeid med noen av de som tar frispark og straffer. De kommer med innspill til hvordan spillerne skal fokusere og bli mer treffsikre», skriver han.

Motivator

Mandag var tv-personligheten og eventyreren Ben Fogle på plass for å inspirere laget med taler om hvordan man kan gjøre det umulige mulig. «Vi må alle klatre vår egen Everest» var et av mange filosofiske sitater.

«Hans historie er noe vi alle kan bruke som eksempel, og det er mange likheter med oss og vår sesong. Det vi kan ta med oss etter å ha hørt ham, er at vi alltid kan pushe oss litt mer». 

«Det samme gjelder i OL. Noen av historiene og reisene der er utrolig. Jeg kunne ikke hatt mer respekt for de som lever for lidenskapen til tross for mye motstand», skriver Lijnders.

Ny kamp og nye avtaler

Til slutt ser Lijnders frem til torsdagens kamper mot Bologna. Onsdagen i Evian var langt fra hyggelig værmessig, men for tårnet Joel Matip endte det med et smil da han avgjorde en dødballkamp etter et innlegg fra Andy Robertson.

Lijnders trekker for øvrig frem de positive nyhetene fra de siste dagene - både Trent Alexander-Arnold, Fabinho og Alisson Becker har skrevet under på nye kontrakter.

«Når sesongen nå nærmer seg har jeg mindre tid til å skrive, men jeg vil at dere skal vite at vi er på rett vei, og vi ser frem til å møte dere på Anfield».