– Jeg trengte virkelig denne Brasil-ferien

Da Alisson Becker dro hjem til Brasil i sommer hadde han ikke vært hjemme på to år grunnet koronapandemien, og i mellomtiden gikk faren bort under tragiske omstendigheter.

4. aug 2021 kl 23.17Einar Kvande

I dag signerte Alisson Becker en ny seksårskontrakt med Liverpool, som binder målvakten til Anfield-klubben helt frem til han er 34 år, sommeren 2027. I praksis var dette en forlengelse av den gamle avtalen med tre år.

I en sesong hvor Liverpool til slutt havnet på tredjeplass, mistet Alisson sin far i en tragisk drukningsulykke, men kunne ikke reise hjem til Brasil for å delta i begravelsen på grunn av koronapandemien. 

Derfor var sommerens Brasil-ferie av det etterlengtede slaget for sisteskansen.

– Det var ikke bare godt å komme hjem, det var helt nødvendig, sier han i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Jeg hadde ikke vært hjemme på lenge. Jeg tror det var to år siden sist. Under forrige ferie kunne jeg ikke reise hjem på grunn av koronapandemien. Denne gangen var det enda viktigere for meg å besøke min bror, min mor, og alle mine venner, min bestemor, alle. Vi var ikke der så lenge, men jeg hadde noen fine dager med familien. Jeg fikk ladet batteriene litt foran neste sesong, legger han til.

En tung tid

– Verden var et vanskelig sted for meg en periode forrige sesong, men nå blir ting forhåpentligvis bedre. Det var ganske tungt for alle, men jeg tror vi håndterte alt ganske bra. 

– Vi har et godt samhold i laget. Jeg gikk gjennom en veldig vanskelig periode i livet. Den vanskeligste perioden i mitt liv, men jeg følte omtanken fra alle i klubben. Alle var på min side. Jeg kunne føle det, og det gjorde at jeg klarte å være sterk, og stå på videre. Jeg fortsatte å jobbe hardt, fortsatte å trene, og fortsatte å spille på et høyt nivå.

– De ti siste kampene var veldig viktige for oss, og vi klarte å sende laget tilbake i Champions League. En tredjeplass var ikke det vi ønsket i begynnelsen av sesongen, men til slutt mener jeg det var en god prestasjon.