Salah scorer alltid i ligastarten

Egypteren har en utrolig scoringsstatistikk i Liverpool.

13. aug 2021 kl 23.37Øystein Tronstad

At Mohamed Salah øser inn mål for Liverpool har vi blitt bortskjemte med siden han ankom Anfield, men 29-åringen er spesielt skarp på første dag.

Siden Mo Salah ble hentet fra Roma for £36,5 millioner, sommeren 2017, har han scoret i alle ligaåpningene.

Husker du alle?

2020/21:
12. september: Liverpool - Leeds United 4-3 (3-2)

En helt vill fotballkamp med fem flotte mål til pause, ender til slutt med hjemmeseier etter hat-trick av Salah.

Først feier han et straffespark knallhardt i mål, alt etter fire minutter, 1-0. Etter 33 minutter er det en skikkelig suser i krysset, 3-2. To minutter før slutt går Fabinho ned etter en klønete takling fra Rodrigo, Salah sender Meslier feil vei og poengene er i boks.

2019/20:
9. august: Liverpool - Norwich 4-1 (4-0)

Norwich har gjort selvmål først, så er det igjen Firmino som finner Salah og det er 2-0. Ikke lenge etterpå header Virgil van Dijk inn den tredje, fra et Salah-hjørnespark.

Kampen er avgjort til pause, og det er første gang siden februar 2014 at de røde scorer tre mål i løpet av den første halvtimen.

2018/19:
12. august: Liverpool - West Ham United 4-0 (2-0)

Salah kan sette inn Liverpools første på innlegg fra Andy Robertson. Sturridge, Salah og Mané er on fire og Liverpool tar sin største åpningsseier på Anfield siden 1932.

På sine første 20 ligakamper på Anfield gjorde Mohamed Salah 20 mål.

2017/18:
12. august: Watford - Liverpool 3-3 (2-1)

En nydelig ball fra Roberto Firmino setter opp Salah som setter inn 3-2 i ligadebuten. Han blir den 12. Liverpool-spilleren som scorer i sin første kamp for klubben.

Hvor mange scorer han mot Norwich på lørdag?