Tidligere Liverpool-spiller med Brentfords første PL-mål

Sesongen 2021/22, her kommer vi, og det var en morsom start.

13. aug 2021 kl 22.55Øystein Tronstad

I dag startet endelig Premier League-fotballen igjen, og etter 22 minutter eksploderte det på Brentford Community Stadium i London.

Den tidligere Liverpool-spilleren Sergi Canós fikk ballen fra midtstopper Ethan Pinnock, etter at hjemmelaget hadde holdt trykket oppe etter en dødball. 

24-åringen gikk inn i banen, skjøt med høyre mellom beina på Calum Chambers, og i nærmeste hjørne for Bernd Leno.

Sesongens første ligascoring, og Brentfords første Premier League-mål noensinne.

MAGISK STEMNING: Det var trøkk da Brentford endelig kunne spille i Premier League.

MAGISK STEMNING: Det var trøkk da Brentford endelig kunne spille i Premier League.

Sergi Canós kom til England og Liverpool som 16-åring i 2013. Han var sentral i UEFA Youth League for de aldersbestemte. 

15. mai 2016 fikk han sin eneste kamp på førstelaget. Han erstattet Sheyi Ojo og fikk de siste ti minuttene mot West Bromwich Albion.

Fortjent seier til de nyopprykkede

Thomas Frank sitt lag var solide og selv om Arsenal hadde ballen mest, var det Brentford som skapte de største sjansene. Det var fortjent at «The Bees» kunne gå til pause med ledelse.

Brentford er for øvrig det 50. laget som spiller Premier League-fotball, og det 10. fra London.

Etter 73 minutter doblet danske Christian Nørgaard ledelsen. Et langt innkast fra innbytter og landsmannen Mads Bech Sørensen endte i feltet.

IMPONERTE: I 2019/20 spilte Ivan Toney i League One, nå er han på plass på det øverste nivå.

IMPONERTE: I 2019/20 spilte Ivan Toney i League One, nå er han på plass på det øverste nivå.

Her var storscorer Ivan Toney råsterk i duellen, som han var i stort sett hele kampen, og bak kom 27-åringen løpende og stanget inn 2-0.

Norsk debutant

På denne festkvelden startet Brentford med to debutanter. Driblesterke Frank Onyeka på midten og norske Kristoffer Ajer i backrekka.

Etter 74 år var det jubelbrøl og tårer på tribunen. Etter kampslutt runget «Hey Jude» utover gresset. Det var følelser, og tomme tribuner no more.

For Arsenal var storkjøpet Ben White med fra start, og nå venter Chelsea og Manchester City i de to neste for Mikel Arteta & Co.