Folkebørsen etter Norwich - Liverpool:Folkets dom etter serieåpningen

Slik ble spillerne vurdert av leserne etter seieren mot Norwich.

15. aug 2021 kl 20.31Jens Bessesen

Folkebørsen er alltid en ærlig tilbakemelding på hva leserne synes om spillerbørsen som blir satt her på Liverpool.no. Etter serieåpningen mot Norwich ser det ut til at leserne stort sett har vært enige med vurderingen til redaksjonen, men kanskje at det var en spiller eller to som hadde fortjent en karakter bedre enn det han fikk. 

Denne gangen har de aller fleste spillerne fått over 1000 stemmer fra leserne. Folkebørsen tar for seg snittet av hva leserne har stemt frem.

Folkebørsen

Slik ser folkebørsen ut etter serieåpningen (skala 1-10):

Alisson Becker - 8,6

Keeperen ble belønnet med 8 på børsen til liverpool.no, men med feberredningene mot slutten er det mange som har ment at brasilianeren hadde fortjent et hakk opp. 

Trent Alexander-Arnold - 8,24

I likhet med Alisson fikk Trent 8 på spillerbørsen, og det er en vurdering de fleste ser ut til å være enig i - selv om en del har gitt også Trent et hakk bedre etter den imponerende seriestarten.

Joel Matip - 7,8

Det var godt å se Joel Matip tilbake på banen - så godt at også han fikk 8 på liverpool.no sin børs. Hos folket har gjensynsgleden vært nesten like stor. 

Virgil van Dijk - 7,93

En annen mann det virkelig var hyggelig å ønske velkommen tilbake. I likhet med de tre andre så langt, fikk Virgil 8 på vår børs - og det var bred enighet også hos folket.

Kostas Tsimikas - 6,95

Gjorde en imponerende jobb som vikar for Andy Robertson, men litt defensivt rusk gjør at leserne har sagt seg enig i at det var passende med karakter 7.

Alex Oxlade-Chamberlain - 5,2

Midtbanespillerne fikk ikke like god karakter som forsvaret og angrepet, og den som fikk lavest karakter var Alex Oxlade-Chamberlain. 5,2 på folkebørsen og 5 på liverpool.no sin spillerbørs. 

James Milner - 5,82

Det var blandet drops fra kveldens kaptein, og Milner er den andre spilleren som må se 5-tallet hos folkebørsen. På børsen til liverpool.no fikk han 6. 

Naby Keita - 6,53

En av spillerne der det skiller mest mellom spillerbørsen og folkebørsen. Fikk 7 på børsen - folket var ikke helt overbevist.

Mohamed Salah - 8,86

Ble kåret til dagens Liverpool-mann av liverpool.no, og fikk høyest snitt også hos folket etter to målgivende pasninger og en scoring. 

Diogo Jota - 7,7

Kveldens første målscorer fikk 8 på liverpool.no-børsen, og litt mindre på folkebørsen. 

Sadio Mané - 7,66

Nok en spiller som fikk 8 på liverpool.no, og litt avvik på folkebørsen. 

Fabinho - 7,9

Gjorde et godt innhopp og ble belønnet med 8 på børsen - og fikk omtrent det samme av folket.

Roberto Firmino - 8,2

Fantastisk innhopp med scoring etter fem minutter - fikk 8 på børsen og 8,2 på folkebørsen. 

Harvey Elliott fikk ti minutter som innbytter og dermed for kort tid til å bli vurdert. 

Spillerbørsen

Slik ser spillerbørsen ut etter kampen.

Alisson Becker 8

Gjør det han må når Pukki kommer alene fra skrått hold i første omgang. Ellers arbeidsledig før pause. Plukker det han skal i feltet også etter pause, og er god med ballen. Ekstremt keeperspill fire minutter før slutt. Utrolig at ikke Norwich scorer.

Trent Alexander-Arnold 8

Meget god kontroll på sin høyreside, både offensivt og defensivt. Nydelig innspill før scoringen til Jota. Hadde fortjent en målgivende der, og hadde fortjent en til på innlegget til Mané. Sterk defensivt. Går i kroppen på motstanderen og stenger godt av. Den kreative kraften i laget.

Joël Matip 8

Litt rufsete med ball i starten, men spiller seg varm. Fantastisk å ha han tilbake i begge bokser og i duo med van Dijk. I dag har Liverpool nesten full kontroll hele veien - det er en stund siden vi har følt oss så trygge. Viser sine egenskaper og sin fart når han rydder opp ti minutter før slutt. Velkommen tilbake!

Virgil van Dijk 8

Som vi har savnet crosserne til Virgil van Dijk! Lever på en litt skummel offside-grense når Pukki lusker i bakrom. Timingen sitter ikke helt sammen med Matip i starten, men det går seg veldig fint til. Roen til van Dijk smitter over på resten av laget. Velkommen tilbake!

Kostas Tsimikas 7

Åpner meget friskt og er veldig ivrig fremover, i tillegg til at han har noen viktige klareringer fra egen boks. Litt defensivt rusk etter hvert, som ventet. Lurt trill rundt av Rashica like før pause. Bedre i andre omgang, men sovner plutselig ved et par anledninger. Alt i alt veldig godkjent av vikaren. Strålende offensivt!

Alex Oxlade-Chamberlain 5

Kommer ikke helt til sin rett i dag og sliter med å sette sitt preg på kampen. Ikke heldig med pasningsspillet, men kriger godt mot hjemmelagets intense midtbanespillere. Byttes ut etter en time. Tok ikke vare på sjansen og starter neppe neste helg.

James Milner 6

Fryktelig aksjon når han får gult kort etter 24 minutter. Bortsett fra det gjør han en respektabel jobb, og kan ikke klandres for at han ikke er Fabinho. God pasning før 1-0. Trives bedre når Fabinho kommer på banen.

Naby Keita 7

Veldig frisk start, tøff i duellene i tillegg til å være god med ball. Dabber litt av, men absolutt lovende takter. Klarer seg bedre enn Ox på motsatt side og kan bygge videre på denne gode sesongstarten.

Mohamed Salah 9

Viser i kveld både hvilken stjerne og hvilken lagspiller han er, og kan ikke bli oversett når vi skal dele ut bestemannsprisen. Assisten er lekker, og selv om den sikkert ikke er med vilje, er det en viktig berøring. Assisten til Firmino er vel så nydelig. Salah presser og jager som alltid på alt. I dag inntar han også servitørrollen, men selvfølgelig skal han ha sin scoring også! For en spiller!

Diogo Jota 8

Ganske usynlig frem til han scorer det ekstremt viktige 1-0-målet. Viser sine dribleferdigheter og sin fart med et fantastisk raid etter 52 minutter. God kjemi med Salah og Mané. Byttes ut etter en time.

Sadio Mané 8

Godt samspill med Salah, og danner en god venstreside sammen med Keita og Tsimikas. Pigg og god gjennom hele kampen. Meget nære scoring tidlig i andre omgang. En plageånd for Norwich-forsvaret. Fantastisk arbeidsinnsats og ballbehandling.

Fabinho 8

Kommer inn for å ta kontroll på midtbanen siste halvtimen, og gjør akkurat det bedre enn de fleste.

Roberto Firmino 8

Byttes inn for Jotaetter en time og viser at den gode, gamle fronttrioen fremdeles kan spille sammen. Avslutter en herlig kontring fem minutter etter at han entrer banen. Virker å være i form.

Harvey Elliott

Får med seg de siste ti minutene og viser frem sin fine teknikk.