Agentenes spill rundt kontraktene til Salah og Henderson

Det eneste negative, på en dag med positive opplevelser, kom via sosiale medier og en Twitter-melding fra Mohamed Salahs agent.

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Han skriver den ukentlige spalten «På innsiden med David Lynch» på Liverpool.no.

Tre mål, tre poeng og null baklengsmål som start på sesongen, det var kanskje passende at i det minste én ting gikk litt feil for Liverpool også på lørdag.

Det eneste negative, på en dag med positive opplevelser, kom via sosiale medier og en Twitter-melding fra Mohamed Salahs agent. Meldingen strekker troverdighetsgrensen om man kaller den «kryptisk.»

Ramy Abbas Issa og alle Twitter-brukere med kjennskap til engelsk fotball visste akkurat hva som ble ment med en melding som lød: «I hope they're watching» (Jeg håper de ser på).

Det er ingen hemmelighet at det er samtaler med Salah, når han nå går inn i sine to siste år på sin nåværende kontrakt med de røde.

Åpenbart er ikke hans representant veldig fornøyd med hvordan framgangen er på det området.

Lignende situasjon med Henderson

Til hans forsvar, er det ikke spesielt kontroversielt for en agent å lufte et slikt syn. Den siste furoren når det gjaldt Jordan Henderson var i grunn en litt mer subtil versjon av det samme.

Ved det tilfellet ga Hendersons folk en briefing til journalister de stolte på, der de understreket at deres klient ikke hadde følt seg verdsatt av kontraktsforslaget de mottok fra Liverpool.

De la også inn en angivelig interesse fra Atletico Madrid og Paris Saint-Germain for å gi inntrykk av at det er hastverk involvert.

Og det ser ut som denne taktikken har fungert, siden Jürgen Klopp ganske passende på fredag antydet at Henderson nye kontrakt «vil komme i orden».

FSG med gode kort

Selv om hans tilnærming uten tvil var mer direkte, håper nok Issa på samme utfall for Salah de kommende ukene.

Som det er skrevet i denne spalten før, er de få klubbene som kan ha råd til egypteren mindre appellerende enn noen gang. De to spanske gigantene står begge i et økonomisk sammenbrudd, Paris Saint-Germain er godt rustet i angrepet etter å ha signert en mann ved navn Lionel Messi, og Bayern München foretrekker å hente inn yngre stjerner på vei opp.

I en slik sammenheng så er det å spille for Liverpool under Klopp, Salahs beste mulighet til å skape sin arv de neste årene. Det er kanskje grunnen til at Fenway Sports Group ikke er villig til å bøye seg for alle krav.

Viste hvor viktig han er

Klubben håper uansett å unngå en offentlig kamp med en spiller som alltid har opptrådt eksemplarisk, selv om det samme ikke kan sies om hans agent.

«Mohameds oppførsel og profesjonalitet kan man ikke si noe på», sier en kilde til Liverpool.no.

Av samme grunn ønsker ikke klubben å ha en offentlig skittentøysvask. Men det er tydelig at man har kommet til en fastlåst situasjon, og den må forsiktig låses opp de neste ukene om begge parter skal få det som de vil.

Ved å score på Premier Leagues åpningsdag for femte sesong på rad, og med to assist mot Norwich, viste Salah hvor viktig det er å komme fram til en avtale.

Men ikke forvent at veien til en løsning vil gå helt smooth, når hans kjempende agent er involvert.