Klopp vet ikke om han kan bruke brasilianerne i helgen

Jürgen Klopp rister på hodet av situasjonen rundt de brasilianske spillerne.

10. sep 2021 kl 12.18Jens Bessesen

Jürgen Klopp har snakket med Liverpool FCs offisielle nettside om konflikten rundt de brasilianske spillerne, og foreløpig er det ingenting som tyder på at saken nærmer seg en løsning.

– Jeg kan si det jeg vet - og det er at jeg ikke vet noe for øyeblikket. Vi får se. Det pågår møter, sier han.

Fortsatt er det altså uklart om Liverpool kan bruke Alisson og Fabinho i helgen - og om Leeds på sin side kan bruke Raphinha. 

ALT OM SAKEN: Premier League-klubbene venter fortsatt på Brasil-svar

Rister på hodet

Klopp er åpenbart frustrert over at avgjørelser blir tatt uten at klubbene har noe å komme med.

– Folk ar avgjørelser uten oss. En drøy uke før landslagspausen får vi vite at de skal spille tre kamper, hvor den siste spilles natt til fredag. Det kan vi ikke gjøre noe med. Brasil - Peru ble spilt fredag morgen, klokken halv to om natten - og vi kan ikke gjøre annet å lese om det, sier han.

– Og så må de i karantene i ti dager når de kommer tilbake. Det er heller ikke vår avgjørelse, sier han.

– Det å sitte ti dager i karantene på et hotell nær flyplassen, er ikke bra for noen, og i hvert fall ikke for en profesjonell fotballspiller. Da trenger du ti dager for å komme i gang igjen, sier han.

– Hva er det som skjer?

Klopp er klar på at avgjørelsen da ble tatt om at spillerne ikke kunne dra. Dette var Premier League sin avgjørelse og ikke hver enkelt klubb.

– Og så skal vi spille kamp igjen, så får vi vite at vi ikke kan bruke de brasilianske spillerne våre. Hæ? Vi gjorde ingenting. Vi er ikke ansvarlige for dette, men det er vi som blir straffet. Spillerne og klubbene. Og vi har ingenting å gjøre med avgjørelsene som blir tatt. Hva er det som skjer, undrer Klopp.

– Så vi vet ikke hva som vil skje i helgen. Vi får se hva andre folk avgjør og så må vi bare akseptere det og prøve å vinne kampen, sier Klopp.

Journalist David Lynch, som skriver en spalte for liverpool.no, skriver på Twitter at det fremdeles ikke er kommet en avgjørelse i saken. Premier League-klubbene venter fremdeles på svar og håper det brasilianske forbundet trekker seg tilbake. Men tiden er i ferd med å renne ut.