– Syv poeng er en god sesongstart

Jürgen Klopp skulle gjerne hatt full pott, men er ikke nedfor etter poengdeling mot Chelsea.

28. aug 2021 kl 22.01Jens Bessesen

– Det røde kortet gjorde det ikke lett for oss. Chelsea er et godt organisert lag. De har ingen færre spillere i boksen, bare på kontringer, sier Jürgen Klopp etter 1-1 mot Chelsea.

Liverpool spilte hele andre omgang mot ti mann, men klarte ikke finne veien til mål. Det ble stort sett med forsøk fra langt hold mot London-klubben som kjempet godt i forsvar.

– Alle tenker at det skal gå mot ti mann. Men de har åtte spillere konstant rundt sin egen boks. Vi klarte ikke utnytte det. Vi hadde noen langskudd som Mendy reddet, og jeg skulle ønske vi var litt nærmere på returene, sier Klopp.

Tar med seg ett poeng

Alt i alt er han fornøyd med hvordan Liverpool fremstod i kampen.

– Jeg har sett fem millioner kamper og vet at ti mot elleve ikke er lett. Spesielt når den eneste jobben de har er å forsvare egen boks. Det var vanskelig. Vi hadde noen gode øyeblikk og forsvarte oss godt mot deres kontringer. Chelsea la inn en enorm innsats og det har jeg stor respekt for, sier Klopp.

– Så da tar vi med oss poenget og ser videre, sier manageren.

Han er enig med Chelsea-sjef Thomas Tuchel i at det røde kortet ødela kampen for de nøytrale tilskuerne. 

– Det ødela nok kampen. Vi skapte problemer for dem, men jeg ville likt å se elleve mot elleve, sier han.

Nå ser Klopp fremover etter en spennende og intens kamp.

– Det var veldig gøy bortsett fra at vi ønsket et bedre resultat. Men syv poeng er en god sesongstart. Nå må vi løpe sokkene av oss i neste kamp mot Leeds, sier Klopp.