– Kan ikke bare fokusere på Lukaku

Jürgen Klopp kjenner godt til trusselen Romelu Lukaku utgjør, men sier Chelsea har mange strenger å spille på.

28. aug 2021 kl 15.43Jens Bessesen

Mye handler om Romelu Lukaku i oppbygningen til kveldens kamp mellom Liverpool og Chelsea. Gigantspissen gjorde sitt comeback for London-klubben forrige helg og scoret i sin første kamp etter overgangen verdt 100 millioner pund fra Inter.

Jürgen Klopp mener kjøpet av Lukaku var smart av Chelsea, og sier han kan være mannen som løfter Chelsea til neste hakk.

– Forrige sesong snakket folk ofte om at Chelsea spilte bra, men at de ikke klarte å avslutte situasjonene. Så det var derfor de kjøpte Lukaku - et smart kjøp, sier Klopp.

Flere trusler

I oppbygningen har mye handlet om duellen Lukaku versus Virgil van Dijk.

– Dere kan skrive så mange overskrifter dere vil om Romelu og Virgil, men han vil nok møte opp mot den andre midtstopperen også! Og vi kan ikke bare fokusere på Lukaku, for da vil Kai Havertz og Mason Mount straffe deg, sier Klopp.

Han legger så til at Lukaku fører til ekstra problemer for Liverpool-forsvaret.

– Hvis du lar dem komme til innlegg, blir hver ball inn i boksen et stort problem. Sånn var det med Giroud også, og du kunne se det i forrige kamp mot Arsenal, sier Klopp.

Han tror det blir en meget spennende kamp i kveld.

– De er et godt fotballag og det er derfor de vant Champions League, men vi er også et godt fotballag, så la oss spille kamp. Vi har trent og snakket mye om det, og vi vil sørge for å skape problemer for dem, sier Klopp.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag 18.30. Alt om kampen - både før, under og etter - får du på liverpool.no.