Alt du trenger å vite før storkampen mot Chelsea

Her er alt du trenger å vite mens vi lader opp til lørdagskveldens storkamp mellom Liverpool og Chelsea.

Klokken 18.30 i kveld er det duket for et skikkelig saftig oppgjør på Anfield, når Liverpool tar imot Chelsea i tredje serierunde av Premier League. Forrige gang Chelsea kom på besøk vant de blåkledde 1-0, men det var i en periode de fleste tilknyttet Liverpool helst vil glemme. 

Nå ser det lysere ut, og dette blir sesongens første store test når det kommer til å finne ut hvor laget står denne sesongen. Er Liverpool klare til å kjempe om ligagull igjen? Og hvor gode er regjerende Champions League-mester Chelsea blitt etter kjøpet av Romelu Lukaku?

I denne saken har vi samlet alt du trenger å vite før kampen. Bla deg gjennom forhåndsstoffet, og lad opp til kamp!

Hva sier managerne? 

Chelsea-manager Thomas Tuchel er klar på at det ikke blir like lett som sist de besøkte Anfield. Han peker spesielt på to grunner til det - Virgil van Dijk og Liverpools supportere.

– Liverpool med van Dijk er noe annet Liverpool enn uten van Dijk. Ikke bare på grunn av hans egenskaper og prestasjonsnivå isolert sett, men han får også alle rundt seg til å føle seg mer komfortable og sterkere. Sammen med Matip utgjør det en stor oppgradering siden mars, sa Tuchel på pressekonferansen før kampen.

Manageren vet også hvordan Anfield-publikummet kan løfte hjemmelaget.

– Det kan også være en stor faktor. Det blir ikke like lett å kommunisere med hverandre som det var uten publikum, så det kan være vanskeligere å komme seg ut av pressede situasjoner, sier tyskeren.

Samtidig sa han at Chelsea har selvtillit etter en sesongstart med to seiere i Premier League i tillegg til et trofé i Supercupen. Dessuten flyr de høyt med kjøp av Romelu Lukaku for å styrke stallen som vant Champions League forrige sesong.

Les mer om hva Tuchel sa i denne saken.

Jürgen Klopp var på sin side full av lovord om jobben Tuchel har gjort siden landsmannen tok over Chelsea.

– Det Thomas har gjort i Chelsea er helt eksepsjonelt. Jeg var aldri i tvil om at han ville lykkes der, men jeg tror ikke engang han trodde at det ville skje så fort. Det de klarte forrige sesong var veldig fortjent. Thomas er en eksepsjonell manager og trener, som har all min respekt, sa Klopp på sin pressekonferanse.

Han spår en tett og jevn kamp.

– Jeg forventer en god kamp. Begge lag er godt organiserte. Det blir en hard kamp. Dette er en av de kampene jeg ville sett selv om jeg ikke hadde vært involvert. Chelsea vant Champions League forrige sesong, og spilte en svært god andre halvdel av sesongen. Thomas Tuchel har utviklet dem i riktig retning. En tøff motstander. Vi er ikke i så verst form selv heller, sa Klopp.

Ellers fikk han spørsmål om blant annet spørsmål Messi, Ronaldo og Gini Wijnaldum på pressekonferansen. Alt som ble sagt kan du lese her

Hvordan har det gått tidligere? 

Dette blir Chelseas 91. besøk på Anfield. Det er ingen andre baner de har besøkt mer.

78 av møtene har vært i ligaen. Liverpool har vunnet 48, 18 har endt uavgjort, mens 12 har endt med seier til London-klubben. Den tolvte kom som nevnt i mars, da Mason Mount scoret og påførte Liverpool deres femte strake hjemmetap. 

Sesongen før var det langt lystigere da lagene møttes på Anfield, selv om tribunene var tomme da også. Det var nemlig kvelden Liverpool kunne løfte ligatrofeet. Chelsea ble i tillegg slått 5-3. 

Bortekampen forrige sesong endte med 2-0-seier til Liverpool. Thiago fikk sin debut for Liverpool i den kampen.

Liverpool har vunnet fem av de 10 siste møtene mellom lagene i alle turneringer, mens Chelsea har vunnet fire.

Hvordan er skadesituasjonen? 

Det ser veldig lyst ut for Liverpool, der eneste skår i gleden er at visekaptein James Milner er ute med en leggskade. Andy Robertson er tilbake og klar til å kjempe om plassen med Kostas Tsimikas, som har imponert i de to første kampene. 

For Chelsea ser det også lyst ut. N'Golo Kanté og Hakim Ziyech er aktuelle for en plass i startoppstillingen igjen. Christian Pulisic fikk påvist Covid-19 før kampen mot Arsenal sist helg og er tvilsom også til Liverpool-kampen.

Hvordan har det gått så langt?

Så langt denne sesongen står begge lag med full pott. De to første serierundene har endt med komfortable seiere, og begge lag har 5-0 i målforskjell og kun West Ham foran seg på tabellen.

Chelsea slo Crystal Palace 3-0 i første serierunde før de enkelt tok seg av Arsenal på bortebane med 2-0-seier i den andre serierunden. Da scoret Romelu Lukaku i det som var hans første kamp etter overgangen fra Inter.

Liverpool slo Norwich 3-0 i første kamp, før Burnley ble slått 2-0 på Anfield i den andre serierunden. Samtlige mål er scoret av en fronttrio som nå har fire spillere som kjemper om plassen.

Det er altså muligheter for å gå inn i landslagspausen med full pott for vinneren.

Hvem skal starte?

Lagoppstillingen til Klopp blir offentliggjort kl. 17.30. Da vil vi selvsagt legge den ut her på liverpool.no.

Mulighetene er mange. Får Harvey Elliott, Naby Keita, Kostas Tsimikas og Diogo Jota fornyet tillit eller velger Klopp gammel suksessoppskrift når det er storkamp.

Vi har også bedt leserne om å stemme på de spillerne de ønsker å se fra start i dag. Folkets lag finner du her.

Hva skal du lese på før kampen?

Her er tips til noen gode saker vi har skrevet denne uken og som du kan kose deg med i timene før kamp. 

Mandag ble Xherdan Shaqiri solgt fra Liverpool til Lyon. Vi har sett på hva det kan bety for de siste dagene av overgangsmarkedet.

Apropos overgangsmarkedet. Har du lurt på hvordan Chelsea har råd til så mange dyre spillere? Det skyldes en voldsom omsetning av spillere. Les om Chelseas milliardkarusell her

Kan Harvey Elliott være Liverpools neste store spiller. Mye tyder på at han har både talentet og innstillingen til å gå hele veien. Ydmyk, arrogant, selvsikker, dedikert. Er Harvey Elliott det perfekte talent?

Da Thiago signerte for et snaut år siden var det mange som så frem til å se han spille sammen med Fabinho og Jordan Henderson på midtbanen. Av ulike årsaker har det kun skjedd én gang. Nå kan det endelig skje igjen

Virgil van Dijk er tilbake, og Liverpool har holdt nullen så langt. Men i kveld skal han få brynt seg på noe tøffere. Det er en real duell - Goliat mot Goliat - når Romelu Lukaku kommer på besøk.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Chelsea har avspark kl. 18.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE– lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE STARTtil 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).