Klopp holdt kortene tett til brystet når det gjelder venstreback-duellen

Det var ikke lett å lese tyskeren på pressekonferansen, angående hvem som får tilliten som Liverpools venstreback mot Chelsea.

27. aug 2021 kl 15.19Einar Kvande

Kostas Tsimikas har storspilt på Liverpools venstreback i de to første ligakampene, og Andy Robertsons skadefravær. I kampen mot Burnley forrige helg var Robertson tilbake på innbytterbenken, og det store spørsmålet er om Klopp gir grekeren enda en kamp, eller satser han på det som før sesongen var det klare førstevalget i posisjonen i storkampen mot Chelsea?

De fleste ser ut til å tro at valget faller på det sikre kortet, i form av skotten Robertson. Det er i alle fall spådommen til de fleste ekspertene, og ser vi på avstemningen her på Liverpool.no er det også et klart flertall som velger Robbo på sitt lag foran Kostas. I skrivende stund er det over fem ganger flere som har tatt med skotten på sitt lag enn grekeren - 549 mot 102.

Klopp lover at begge vil få spille kamper

Under dagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp direkte spørsmål om han ville kjøre Robertson inn på laget igjen. Svaret var av det diplomatiske slaget. 

– Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan Kostas har spilt under preseaon og de to første kampene. Kostas måtte tilvenne seg vårt spill. Nå er han i sin beste form siden han kom hit.

– Vi har en lang sesong foran oss. Robbo var i troppen allerede forrige helg. Vi har ikke behøvd å haste Robbo tilbake. Vi har to veldig gode venstrebacker, noe som alltid var planen vår. Millie har spilt der oftere enn han ønsket.

– Robbo hadde en utrolig sesong forrige sesong. Jeg glemmer ikke hva han har gjort for oss. Han er et dyr. Han jobber veldig hardt. Det er flott å ha disse to valgmulighetene. Begge vil få spille kamper. De må trene så godt som de kan. Så skal jeg avgjøre om hvem som skal spille.

Har stor respekt for kollegaen

I et intervju med talkSPORT kommer det i alle fall frem at greske Tsimikas har veldig stor respekt for sin venstreback-kollega, etter å ha måttet vente i over ett år på sin første Premier League-start for Liverpool. 

Liverpools greske scouser fikk bare sju kamper for klubben i sin debutsesong, trass i alle skadeproblemene til de røde. Men grekeren imponerte under preseason i sommer, og da Robertson ble skadet en uke før ligastart grep Tsimikas virkelig sjansen med begge hender. Han storspilte både mot Norwich og Burnley, og bidro også med en målgivende pasning til Diogo Jotas mål i den sistenevnte kampen.

Til talkSPORT forklarer Tsimikas hvorfor det har tatt så lang tid å bli vant til Liverpools spillestil. 

– Jeg måtte lære meg hva manageren ønsker av oss taktisk, forklarer han.

Nå hjalp det helt klart ikke at han ble smittet av koronaviruset like etter at han skrev under for Liverpool, og senere ble satt ut av spill på grunn av lår- og kneskader.

– Da laget hadde store skadeproblemer, og skader både på Virgil van Dijk og alle de andre midstopperne, var det veldig, veldig vanskelig for Klopp å benytte meg. 

Med dette mener selvfølgelig grekeren at kollega Robertson var den mest rutinerte forsvareren Klopp hadde tilgjenglig, og derfor ikke kunne sette skotten ut av laget.

– Dete gjorde meg bare sterkere, og ga meg mer kraft til å trene hardt frem til jeg fikk sjansen. Det har hjulpet meg, for nå føler jeg meg klar. Jeg vet mer om hva Klopp ønsker av meg. Jeg er fullstendig forberedt for det som kommer, og jeg er klar for alle utfordringer i fremtiden, uttaler Tsimikas.

Nå er altså Robertson helt skadefri, og klar til å starte mot Chelsea lørdag kveld. Samtidig er Tsimikas ivrig på mer spilletid.

– I fjor spurte jeg hele tiden om kampplanen til laget. Robbo er en veldig god person, og han var hele tiden åpen om dette, svarte på spørsmålene mine og hjalp meg. 

– Han er en veldig fin fyr, og en veldig god spiller. Vi vil utfordre hverandre og kjempe om plassen, så får vi se hva som skjer. Han gjør det veldig bra, men jeg er klar for utfordringen. Jeg håper å få flere sjanser, slik at jeg kan vise meg frem og hjelpe laget mer.