Origis fremtid er fortsatt usikker mindre enn en uke før transferdeadline

Tirsdagens transferdeadline nærmer seg med stormskritt, og bare fem dager før transfervinduet stenger er Divock Origis fotballfremtid fortsatt helt uviss.

27. aug 2021 kl 11.56Einar Kvande

Divock Origi var ubenyttet reserve da Liverpool slo Norwich 3-0 i ligaåpningen. Da Burnley ble beseiret 2-0 på Anfield for en snau uke siden var ikke belgieren engang i troppen. 

The Athletic skriver at en rekke europeiske klubber har vist interesse for 26-åringen, men det har så langt ikke kommet noen konkrete bud som det er verdt å vurdere for Liverpool, for en spiller klubben verdsetter til et sted mellom 12 og 15 millioner pund. 

Origis høye lønn i Liverpool er noe som får mange klubber til å vegre seg for å legge inn bud. 

James Pearce skriver at Liverpool ikke har noen intensjoner om å låne ut angriperen. Jürgen Klopp skal være fornøyd med å ha spissen i troppen om det ikke kommer noen akseptable bud.

– Situasjonen kan endre seg, men det må være et bud som vi kan akseptere og også en klubb han ønsker å gå til, sier en kilde på Anfield til The Athletic.

Har ikke bedt om å bli solgt

Origi har ikke bedt om å bli solgt i sommer. Han vil utvilsomt ønske å spille mer fotball, men han kommer likevel ikke til å akseptere en overgang til hviken som helst klubb. Han er etablert på Merseyside, og vet at det vil være et steg ned på karrierestigen om han forlater Liverpool. Ifølge Pearce ønsker ikke spilleren at det steget skal være for langt ned.

I 2020/21 spilte han bare 181 minutter med Premier League-fotball, men han har fortsatt tre år igjen av sin kontrakt med Anfield-klubben. Det har ikke kommet noen klager fra staben i forhold til spillerens holdninger eller innstilling siden preseason-treningen startet i sommer.

Realiteten er ifølge Pearce at Origi fortsatt er i Liverpool fordi klubben har ikke fått noe bud i nærheten av det de mener er akseptabelt for en spiller av belgierens kaliber, og kilder har også indikert til The Athletic at de heller ikke ser noen passende erstatter som er tilgjengelig for en akseptabel pris før transfervinduet stenger.

Dermed er det mye som tyder på at Origi blir værende på Merseyside, selv om Liverpool fortsatt følger med på utviklingen til West Hams Jarrod Bowen som en mulig erstatter.

Dersom Origi blir værende i Liverpool må han konkurrere med Sadio Mane, Diogo Jota, Mohamed Salah, Roberto Firmino og Takumi Minamino som spilletid.