– Vi fikk den verste motstanderen vi kunne få fra pott fire og den verste vi kunne få fra pott en

Det ligger an til litt av noen Champions League-kamper på Anfield i høst, og Jürgen Klopp gleder seg allerede.

26. aug 2021 kl 20.31Einar Kvande

Liverpool ble i dag trukket sammen med Atletico Madrid, Porto og AC Milan i en knalltøff gruppe B i Champions League.

Jürgen Klopp ser frem til noen spennende oppgjør utover høsten.

– Jeg lo, skal jeg være ærlig. Ganske høyt også. Dette er selvsagt en tøff gruppe, lyder den umiddelbare reaksjonen til Liverpool-manageren.

– Dette er Champions League, så slik er det. Du må spille mot de beste lagene i Europa, og noen av dem havnet i vår gruppe!

– Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har møtt Porto tidligere, men de vil vente på oss. Vi har litt å hevne mot Atletico, og vi kan se tilbake på historiske oppgjør mot AC Milan, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Våre supportere har noe å se frem til. Vi ser i alle fall frem til disse kampene. 

– Jeg vet at folk sitter hjemme og synes det er kult at disse lagene skal møtes. Vi fikk den verste motstanderen vi kunne få fra pott fire og den verste vi kunne få fra pott en.

Har aldri tapt mot Porto

Liverpool har ingen god statistikk mot Atletico Madrid. De røde har bare vunnet ett av seks møter mellom lagene i europeiske klubbturneringer. De har spilt uavgjort to ganger og tapt de tre siste. Det var det spanske laget som eliminerte Liverpool fra Champions League i 2019/20.

Liverpool og AC Milan har møtt hverandre bare to ganger tidligere i europeiske klubbturneringer. Begge var Champions League-finaler. Liverpool vant i 2005 og tapte i 2007.

– Vi har fortsatt ganske høye ambisjoner. Vi ønsker å vise at innsatsen vi la ned forrige sesong, med å kvalifisere oss til Champions League, var verdt det. Det er med den innstillingen vi vil spille disse kampene.

Det blir gjensyn med Marco Grujic når Liverpool møter Porto. I europeiske klubbturneringer har Liverpool møtt Porto flere ganger uten å tape enn noe annet lag. Det har blitt fem seiere og tre uavgjortkamper på åtte forsøk.

Champions League sparkes igang i midten av september. Kampoppsettet vil bli offentliggjort senest lørdag formiddag.

– Vi har et godt lag uansett hvem vi møter. Det er ikke slik at vi vurderer nå hvem vi skal bruke i Champions League og hvem vi skal bruke i Premier League. Nei, vi kommer hele tiden til å stille med det beste laget på banen. Det kan være noen fysiske grunner til lagoppstillingen, og av og til kan det være formgrunner som avgjør hvem vi stiller med.

– Vi kommer definitivt til å trenge hele troppen dette året. Men når jeg tenker på disse kampene, så tenker jeg i alle fall ikke på rotasjon. Vi skal spille fotball, og gå for dette, avslutter Klopp.