Innholdsrik kveld: Brewsters første, Carras sønn debuterte og det ble tungt for Gerrard

Tirsdag var en fotballkveld rik på mål og innhold, med flere røde og halvveis røde i fokus.

10. aug 2021 kl 23.05Øystein Tronstad

En augustkveld med Champions League-kvalifisering, Europa League og UEFAs nye Conference League, ligacup i England og mere til, bød på mye å følge med på for dem som er glad i fotball.

Flere av kampene ble preget av spillere vi har et ekstra godt øye på.

Her er noe av det som skjedde, heng med!

Endelig for Rhian

Etter at den unge spissen ble Sheffield Uniteds rekordkjøp i oktober 2020 har mange ventet på denne dagen.

Først i dag scoret den tidligere Liverpool-angriperen sitt første mål for klubben. 21-åringen var frempå etter 24 minutter, på en retur etter at veteranen Billy Sharp hadde forsøkt seg, og ble matchvinner.

Sheffield United slo Carlisle United 1-0 i første runde av ligacupen, og Brewster kunne fort scoret flere. Det er fortsatt et langt stykke til at Liverpool vil vurdere tilbakekjøpsklausulen de sikret seg, men dette fortjente Rhian.

Han ble også kåret til banens beste.

Unge Glatzel viser seg frem

20-åringen er et ukjent ansikt for mange Liverpool-supportere, men det er forventninger til spissen med tyske foreldre.

Navnet Paul Glatzel dukket opp på radaren da han i 2018/19 scoret 28 ganger for Liverpools U18-gutter. Et annet høydepunkt var da han satte inn det avgjørende straffesparket da de røde vant FA Youth Cup over Manchester City.

Det var etter dette at spissen, som har representert både England og Tyskland på aldersbestemte landslag, signerte proffkontrakt med Liverpool.

Unggutten tilbringer 2021/22-sesongen på lån hos Tranmere Rovers, som i kveld møtte Oldham Athletic i ligacupen.

Liverpool-spilleren startet kampen og sto for en flott målgivende da nysigneringen Sam Foley gjorde 1-0.

SPENNENDE TYPE: Paul Glatzel har vært i Liverpool siden U9-nivå og kan spille både som en #9 og i en #10-rolle.

Etter 68 minutter kom en annen kjenning på banen. Jay Spearing erstattet Sam Watson for Tranmere.

Glatzel satte også opp en annen nysignering, Emmanuel Dieseruvwe, som hadde ballen i mål, men den ble annulert for offside.

Dessverre for Tranmere klarte Oldham å hente opp 0-2. Etter 2-2 ble det straffespark og der åpnet Spearing med å score.

Men Glatzel og midtstopper Peter Clarke misset, og til slutt var det Oldham som kunne slippe jubelen løs.

Før straffesparkene kunne utlånte Glatzel blitt helt, men en god redning av Danny Rogers sørget for uavgjort.

Tung kveld for Gerrard

I kveldens Champions League-kvalik skulle Steven Gerrards Rangers jage, etter å ha tapt 1-2 i Malmö.

Det startet på perfekt vis da den tidligere Liverpool-kanten Ryan Kent, på glimrende vis, fant storscorer Alfredo Morelos. 1-0 etter 18 minutter.

Virkelig lovende så det ut da tidligere Lillestrøm-spiller Bonke Innocent fikk sitt andre gule før hvilken, men i andre omgang raknet det for Gerrards menn, selv om de var en mann mer.

To mål fra den innleide kroaten Antonio Čolak sørget for 2-1, og 4-2 sammenlaget, til Jon Dahl Tomassons mannskap.

Mini-Carra

Danske Emil Riis Jakobsen scoret to da Preston North End hadde få problemer med å slå Mansfield. Utlånte Sepp van den Berg spilte hele kampen for vinnerlaget.

Vi tar også med at Jamie Carraghers sønn i kveld fikk debutere for Wigan Athletic.

James Carragher kom inn etter 74 minutter da Wigan spilte 1-1 mot Hull City, men tok seg videre etter straffespark.

18-åringen skrev profesjonell kontrakt med Wigan i forrige uke, hvor han blant annet har vært kaptein på U18-laget som vant ligaen i 2020/21.

«Carra junior» ble frigitt av Liverpool i 2017, i sterk kontrast til den store karrieren faren fikk i rødt.