Får skryt etter sin første kamp fra start

Sepp van den Berg imponerte i uvant posisjon.

25. feb 2021 kl 11.31Øystein Tronstad

Etter å ha fått 18 minutter som midtstopper, fikk utlånte Sepp van den Berg sin første kamp fra start for Preston North End onsdag kveld. Den høyreiste forsvareren debuterte på høyreback, av alle posisjoner.

– Jeg synes at det var en svært god prestasjon for hans første kamp, veldig sterkt. Vi vet at Sepp er veldig god med ballen. Han er kvikk og gir oss bra fysikk for å forsvare oss mot innlegg i boksen, sa trener Alex Neil etter 0-0 mot Queens Park Rangers.

Neil er for mange mest kjent for at han ledet Norwich City til opprykk i 2015. Han var godt fornøyd med den innlånte 19-åringen.

– Defensivt var han sterk, han var bra med ballen i beina og lå riktig med avstandene. Han er en god spiller, og du ønsker alltid å prestere i din første kamp i enhver klubb. Jeg tror mange supportere vil se på han og håpe at det kan fortsette.

Nederlenderen debuterte i Eredivisie våren 2018. Han ble hentet til Liverpool sommeren 2019. 1. februar ble han klar for Preston og Championship ut denne sesongen.

– Alt som 16-åring spilte han med menn. Han har selvtillit og tror på seg selv, sier Neil.

Sentral i oppbyggingen av spillet

Hovedpersonen selv avslører at han ikke er helt ny med posisjonen. 

– Jeg er glad for å få starte. Høyreback er litt annerledes fra det jeg er vant med. Jeg spilte litt der da jeg var i Nederland, med hovedsaklig så er jeg midtstopper. Men jeg kan spille der ved behov, sier Liverpool-spilleren.

Ifølge Lancs Live hadde han flest ballberøringer av alle på Preston. Han hadde 76 prosent treffsikkerhet og ble også kreditert med to nøkkelpasninger. 

– Vi spilte bra, spesielt i første omgang. Vi skape mange sjanser og jeg er fornøyd med at vi holder buret rent. Dessverre kunne vi ikke score og vinne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]