Supertrioen har bare startet sammen én gang. Nå kan det endelig skje igjen

Kan vi endelig få se Henderson, Fabinho og Thiago på midtbanen igjen?

Da Thiago Alcantara ble kjøpt inn fra Bayern München i fjor var det mange Liverpool-supportere som gledet seg til å se en ny supertrio på midten bestående av Jordan Henderson, Fabinho og den ferske Champions League-mesteren Thiago. 

Så langt har vi kun fått se trioen spille sammen på midtbanen én gang. Mange husker Thiagos strålende debut som innbytter mot Chelsea, men da han kom inn etter pause i den kampen, var det Jordan Henderson som gikk ut. 

Vi måtte vente til 17. oktober før Jürgen Klopp endelig kunne velge den antatt beste trioen på midtbanen, og det var i den berømte bortekampen mot Everton på Goodison Park. Midtbanen spilte bra, og Thiago var involvert i angrepet der Henderson trodde han hadde avgjort kampen på overtid, men målet ble annullert for en meget hårfin offside. Like før dette hadde Thiago blitt stygt taklet av Richarlison, og etter hvert viste det seg at spanjolen ikke skulle starte en kamp igjen før i januar.

Startet sammen - men ikke på midtbanen

Da Thiago kom tilbake fra skade hadde Liverpool akkurat begynt på sin verste formdupp siden Klopp tok over laget. Han kom inn som innbytter i den siste kampen i 2020. Den endte 0-0 mot Newcastle.

I årets første kamp, borte mot Southampton, startet faktisk Thiago, Fabinho og Henderson. Men det var kun Thiago som spilte på midtbanen - de to andre vikarierte som midtstopper, og det ble ingen suksessoppskrift. Liverpool tapte 1-0. 

Mot Manchester United var oppstillingen den samme - Fabinho og Henderson i forsvar, og Thiago på midtbanen. Denne gangen ble det i det minste ett poeng, men Liverpool spilte ingen god kamp.

Trioen skulle bare starte sammen én gang til før sesongen var omme, og det var i hjemmetapet mot Manchester City 7. februar. Men igjen var Fabinho og Henderson midtstopperpar. 

Bedring

Ikke lenge etter dette skulle Henderson finne ut at hans sesong var over på grunn av en skade. I mellomtiden fortsatte Liverpool å slite, og det så ikke ut til å være lys i enden av tunnelen. 

SCORING: Thiago scoret sitt første Liverpool-mål mot Southampton i mai.

SCORING: Thiago scoret sitt første Liverpool-mål mot Southampton i mai.

Men i åttendedelsfinalen mot RB Leipzig i Champions League så vi første tegn til det som kunne være oppskriften for en velfungerende midtbane - og vi så kanskje at lagets viktigste brikke våren 2021 kom til å bli Fabinho - så lenge han fikk spille i sin favorittrolle. 

Liverpool.no kunne dokumentere at Fabinho i den dype rollen førte til at Thiago slapp seg mer løs, og det andre oppgjøret mot RB Leipzig var spanjolens beste kamp for Liverpool. 

– Jeg liker å spille litt lenger framme fordi da er jeg i nærheten av målet og kan hjelpe med å skape sjanser og score, sa Thiago etter kampen, som helt klart likte å ha Fabinho ved sin side.

– Han er en meget god spiller. Han gir oss mye selvtillit, og det er herlig å spille sammen med ham. Det gir meg mer frihet. Jeg kan gå mer framover og spille med mer selvtillit sammen med spissene, sa Thiago.

Fabinho har for øvrig senere uttalt at han også trives i samspill med Thiago, og at de to har god kommunikasjon ute på banen.

Fant formen til slutt

Det skulle gå ytterligere litt tid før Klopp fant ut at Fabinho måtte spille på midtbanen også i ligaen, og etter hvert endte han med å bruke Nat Phillips i midtforsvaret, først med Ozan Kabak, så med Rhys Williams, mens det brasilianske ankeret ga god beskyttelse fra lagdelen foran. 

Det var på den måten Liverpool gikk ti kamper uten tap og sikret tredjeplassen. Godt hjulpet av Fabinho, midtstopperne og ikke minst Thiago, som virkelig begynte å finne formen.

Han scoret sitt første mål for klubben i 2-0-seieren over Southampton, og briljerte da Manchester United ble slått på bortebane. Han var blant Liverpools beste spillere da Alisson stjal overskriftene i seieren over West Bromwich, og leverte generelt gode kamper mot slutten av sesongen.

I den perioden spilte de stort sett med Gini Wijnaldum som partner på midtbanen, og det fungerte bra. Men Liverpool-supporterne gleder seg nok enda mer til å se supertrioen Henderson, Fabinho og Thiago spille sammen igjen. Lørdag kan det endelig skje når Chelsea kommer på besøk til Anfield.